Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμένοι οι Βρετανοί σχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. – Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις

Διχασμένοι οι Βρετανοί σχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. – Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις
Πολύ μικρή η διαφορά μεταξύ όσων τάσσονται υπέρ και κατά της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις
Διχασμένοι εμφανίζονται οι Βρετανοί όσον αφορά την παραμονή ή μη της χώρας τους στην Ε.Ε., σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, Δευτέρα και οι οποίες δείχνουν ότι είναι πολύ μικρή είναι η διαφορά μεταξύ όσων τάσσονται υπέρ και όσων κατά της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, έχει υποσχεθεί ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. εν όψει του δημοψηφίσματος και έχει διαβεβαιώσει ότι επιθυμεί η χώρα να συνεχίσει εντός της Ένωσης, ωστόσο δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο αν από τις διαπραγματεύσεις δεν επέλθουν οι αλλαγές που ζητά.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov σε δείγμα 2.781 ατόμων, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 17 και 22 Σεπτεμβρίου, το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., ενώ το 38% τάσσεται κατά, ενώ σε 17% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Άλλη δημοσκόπηση, αυτή της Survation, σε δείγμα 1.008 ατόμων, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21 και 22 Σεπτεμβρίου, δείχνει ότι το 43% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., το 40% είναι κατά, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση σε 17%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης