Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Υποχωρεί η ανησυχία για τις επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων της Fed

Kuroda (BoJ): Υποχωρεί η ανησυχία για τις επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων της Fed
Η Bank of Japan είναι έτοιμη να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί, υποστήριξε ο διοικητής Haruhiko Kuroda 
Την εκτίμηση ότι η ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση των επιτοκίων της Fed στις αναδυόμενες οικονομίες υποχωρεί διατύπωσε σήμερα, Δευτέρα, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan), Haruhiko Kuroda.
Ειδικότερα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικείμενη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της Fed και απέρριψε τις ανησυχίες ότι μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές.
Μάλιστα, ο διοικητής της Fed, υποστήριξε πως το γεγονός ότι η Federal Reserve προσβλέπει σε αύξηση των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον είναι ενδεικτικό της δύναμης της αμερικανικής οικονομίας και κατά συνέπεια είναι θετικό για την παγκόσμια οικονομία.
«Οι φόβοι ότι η εξομάλυνση των αμερικανικών επιτοκίων θα προκαλέσει μαζική, απότομη εκροή κεφαλαίων από τις αναδυόμενες οικονομίες και θα προκαλέσει αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία φαίνεται κάπως να υποχωρούν», υποστήριξε χαρακτηριστικά. Ως προς τις προοπτικές για την ιαπωνική οικονομία, ο Kuroda σημείωσε πως είναι θετικές, ωστόσο διεμήνυσε ότι η BoJ είναι έτοιμη να παρέμβει και να χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτική της, σε περίπτωση που οι κίνδυνοι απειλήσουν την επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης