Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διχασμένοι οι Βρετανοί για το μέλλον της χώρας τους – Αντιφατικά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για Brexit

Reuters: Διχασμένοι οι Βρετανοί για το μέλλον της χώρας τους – Αντιφατικά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για Brexit
Όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της Βρετανίας παραμένουν ανοιχτά 
Στην παράταση φαίνεται ότι θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για το ενδεχόμενο ενός Brexit, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, το κενό μεταξύ των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όσων θέλουν το Brexit, ήτοι την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο.
Για του λόγου το αληθές, το πρακτορείο Reuters επικαλείται δύο δημοσκοπήσεις σχετικά με το Brexit, οι οποίες έχουν… αντίθετα αποτελέσματα.
Αναλυτικότερα, δημοσκόπηση του YouGov αναφέρει πως το 41% των πολιτών τάσσεται υπέρ του Brexit ενώ το 38% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.
Από την άλλη πλευρά, δημοσκόπηση της Survation, «βρήκε» πως το 43% των πολιτών τάσσεται κατά του Brexit, έναντι ποσοστού 40%, που επιθυμεί την έξοδο.
Αυτό που παρέμεινε ίδιο στις δύο δημοσκοπήσεις είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο ανέρχεται στο 17%.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη του 2017, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, David Cameron, έχει υποσχεθεί ότι θα διαπραγματευτεί τη σχέση της χώρας με την ΕΕ, προτού αυτό διεξαχθεί.
Ο ίδιος, σημειώνει το Reuters, έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, ωστόσο δεν αποκλείει τίποτα, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν οι αλλαγές που επιθυμεί, κατά τη διαπραγμάτευση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης