Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Νεκροί 25 άμαχοι σε αεροπορικό βομβαρδισμό – Παιδιά και γυναίκες τα περισσότερα θύματα

Υεμένη: Νεκροί 25 άμαχοι σε αεροπορικό βομβαρδισμό – Παιδιά και γυναίκες τα περισσότερα θύματα
Στο χωριό Bani Zela
Τη ζωή τους έχασαν 25 άμαχοι από τις αεροπορικές επιδρομές ελικοπτέρων που ανήκουν στη συμμαχία που, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, πολεμά τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη.
Η πλειοψηφία των θυμάτων στο χωριό Bani Zela (Μπάνι Ζίλα), στα βορειοδυτικά της χώρας, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και νοσοκομειακές πηγές, ήταν γυναίκες και παιδιά.
Όπως είπε στο πρακτορείο Reuters ένας κάτοικος μιλώντας τηλεφωνικά, "οι άνθρωποι έφευγαν από τα σπίτια τους ενώ τα ελικόπτερα συνέχιζαν.
Διέπραξαν μια σφαγή χωρίς λόγο".
Σημειώνεται ότι η εν λόγω επίθεση έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Ριάντ ότι τρεις Σαουδάραβες αξιωματικοί σκοτώθηκαν στα σύνορα με την Υεμένη.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Υεμένης Abd-Rabbu Mansour Hadi, αναχωρώντας για τη Νέα Υόρκη όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κάλεσε τους σιίτες αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να σταματήσει ο πόλεμος.
Όπως ανέφερε, "καλώ τους πραξικοπηματίες να βάλουν τέλος στο πραξικόπημα, να καταθέσουν τα όπλα  για να εφαρμοστεί η απόφαση 2216 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης