Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ursula von der Leyen (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Ύποπτη για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην ιατρική

Ursula von der Leyen (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Ύποπτη για  λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην ιατρική
Η ίδια το αρνείται
Ύποπτη για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική είναι η γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ursula von der Leyen, κάτι που η ίδια αρνείται, όπως αναφέρει σήμερα ο γερμανικός Τύπος.
Η ίδια «δεν απορρίπτει απλώς αυτές τις κατηγορίες, αλλά ζήτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Ανόβερου να εξετασθεί (η διδακτορική διατριβή της) από μια ανεξάρτητη και ικανή επιτροπή", σημειώνει ένας εκπρόσωπος της υπουργού, τον οποίο επικαλείται το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.
Μάλιστα, κατά τον ίδιο, η υπουργός είναι γνώστης των υποψιών αυτών από τον Αύγουστο.
Πάντως, οι κατηγορίες αποκαλύφθηκαν σήμερα από το Der Spiegel και δημοσιοποιήθηκαν ευρύτατα διαδικτυακά και μάλιστα, διατυπώνονται από μια ιντερνετική πλατφόρμα, την "VroniPlag Wiki", σύμφωνα με την οποία στις 26 Σεπτεμβρίου "στοιχεία λογοκλοπής βρέθηκαν σε 27 από τις 62 σελίδες" της διατριβής της υπουργού που είχαν εξετασθεί μέχρι τότε, δηλαδή "μια αναλογία 43,5%".
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Δικαίου στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και μέλος της πλατφόρμας, Gerhard Dannemann, τον οποίο επικαλείται το Der Spiegel, "37 αποσπάσματα" αντιβαίνουν σε ακαδημαϊκούς κανόνες.
Κατά τον ίδιο, "η συχνότητα αυτών των λαθών και η ευκολία με την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δείχνει μια χονδροειδώς πρόχειρη δουλειά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης