Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Ελβετία απαγορεύει την πώληση πετρελαιοκίνητων Volkswagen – Τουλάχιστον 180.000 αμάξια εκτός αγοράς

Guardian: Η Ελβετία απαγορεύει την πώληση πετρελαιοκίνητων Volkswagen – Τουλάχιστον 180.000 αμάξια εκτός αγοράς
Ανάλογες απαγορεύσεις μπορεί να γίνουν και σε άλλες χώρες
H Eλβετία απαγόρευσε τις πωλήσεις πετρελαιοκίνητων Volkswagen και ο Guardian χαρακτηρίζει την απόφασή της ως την πιο σημαντική αντίδραση που έγινε από οποιαδήποτε κυβέρνηση από τη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.
Η χώρα σταμάτησε τις πωλήσεις όλων των Volkswagen που ανήκουν στην κατηγορία Euro 5, η οποία περιλαμβάνει την πλειοψηφία των αυτοκινήτων που όπως παραδέχτηκε η  γερμανική εταιρία είχαν εφοδιαστεί με το πειραγμένο λογισμικό.
Η απαγόρευση αφορά τουλάχιστον 180.000 αμάξια που επρόκειτο να πουληθούν ή, να καταχωρηθούν και περιλαμβάνει VW, Audi, Seat και Skoda, που είχαν πετρελαιοκινητήρες 1,2 – 1,6 και 2,0 λίτρων.
Η κυβέρνηση της Ελβετίας υποστήριξε, πάντως, ότι όσοι είχαν ήδη τέτοιου τύπου αυτοκίνητα θα μπορούν να συνεχίσουν να τα κυκλοφορούν.
Χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, έχουν αρχίσει έρευνες για τις εκπομπές αερίων των πετρελαιοκίνητων και μπορεί να έχουμε κι άλλες απαγορεύσεις πωλήσεων.
Η Volkswagen παραδέχτηκε ότι 11 εκατομμύρια αμάξια της σε όλο τον κόσμο (τα 2,8 εκατομμύρια στη Γερμανία) είχαν αυτό το λογισμικό που έδειχνε άλλες εκπομπές ρύπων στο εργαστήριο και άλλες (πολύ μεγαλύτερες) στον δρόμο.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη ζημίες 6,5 δισ. ευρώ εξαιτίας του σκανδάλου, ενώ θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο 18 δισ. ευρώ.
Το κόστος των καυσίμων θα αυξηθεί τώρα κατά 5%,το μήνα καθώς με το πειραγμένο λογισμικό οι οδηγοί πλήρωναν λιγότερο, αλλά παραβίαζαν τα όρια ρύπανσης του αέρα.
Υπολογίζεται ότι οι οδηγοί θα πληρώνουν τώρα 100 λίρες ετησίως περισσότερες για καύσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης