Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Χαιρεκακία το συναίσθημα που επικρατεί για τους Γερμανούς, αλλά το σκάνδαλο της VW πλήττει όλη την ΕΕ

Corriere della Sera: Χαιρεκακία το συναίσθημα που επικρατεί για τους Γερμανούς, αλλά το σκάνδαλο της VW πλήττει όλη την ΕΕ
Η ενστικτωδώς πρώτη αντίδραση πολλών θα είναι καταρχήν χλευαστική για τους Γερμανούς, επισημαίνει η ιταλικά εφημερίδα


Στο σκάνδαλο της Volkswagen αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επισημαίνοντας ότι το σκάνδαλο πλήττει ολόκληρη την οικονομία της Ευρωζώνης.
«Η ενστικτωδώς πρώτη αντίδραση πολλών θα είναι καταρχήν χλευαστική:
Κοίτα, και ο καλύτερος μαθητής ‘κλέβει’» σχολιάζει σκωπτικά η εφημερίδα που επισημαίνει ωστόσο ότι γρήγορα έρχεται στο μυαλό μας πόσο συχνά στην ΕΕ -ιδιαίτερα στο απόγειο της οικονομικής κρίσης - εκπρόσωποι της γερμανικής πολιτικής και βιομηχανίας τόνιζαν τη σημασία της τήρησης των κανόνων.
Η εφημερίδα τονίζει ότι η υπόθεση προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για ένα είδος ηθικής ικανοποίησης, την οποία μπορεί να περιγράψει κανείς με μια κλασσική γερμανική λέξη, Schadenfreude (χαιρεκακία), τη χαρά δηλαδή για τη δυστυχία των άλλων.
Ωστόσο η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο οι Γερμανοί αυτοί που πλήττονται επομένως η χαιρεκακία είναι και αυτή ένα άτοπο συναίσθημα.
Και εξηγεί η Corriere della Sera ότι η αποδυναμωμένη λόγω κρίσης ευρωπαϊκή οικονομία συνέρχεται πολύ αργά.
Μάλιστα, η αυτοκινητοβιομηχανία συγκαταλέγεται στους κλάδους που τα πάνε καλύτερα τονίζει η εφημερίδα και εξηγεί ότι το ξαφνικό αυτό πλήγμα σε έναν από τους πρωταγωνιστές της μπορεί να επιφέρει επιβράδυνση των ρυθμών.
Οι εξαγωγές είναι ένας πολύ βασικός οικονομικός πυλώνας για την ΕΕ.
«Οι αμερικανικές αιτιάσεις περί απάτης πλήττουν μια επιχείρηση σύμβολο και αυτό ενδέχεται να έχει συνέπειες και για άλλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις», καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης