Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προαναγγέλλει αύξηση επιτοκίων της FED το 2015 η Yellen - Πιθανή ημερομηνία 16/12/2015

tags :
Προαναγγέλλει αύξηση  επιτοκίων της FED το 2015 η Yellen - Πιθανή ημερομηνία 16/12/2015
τα επιτόκια της Fed διαμορφώνονται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα και συγκεκριμένα εντός του εύρους 0-0,25%
Aύξηση των επιτοκίων της Fed εντός του τρέχοντος έτους, 2015 - για πρώτη φορά από το 2006 - προαναγγέλλει η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα επιτόκια της Fed διαμορφώνονται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα και συγκεκριμένα εντός του εύρους 0-0,25%.
"Ίσως θα ήταν κατάλληλο να αυξηθούν τα επιτόκια κάποια στιγμή εντός του τρέχοντος έτους", ήταν τα ακριβή λόγια της Yellen, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μεταβολή της νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, ο χρόνος και ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από το πως εξελίσσεται το outlook της αμερικανικής οικονομίας.
"Eάν περιμένουμε υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα για την αύξηση των επιτοκίων, τότε θέτουμε σε κίνδυνο την πορεία του πληθωρισμού", προειδοποίησε επίσης η επικεφαλής της Fed.
H ίδια εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, δηλώνοντας πως αν και σταθερές, περικλείουν αυξημένα επίπεδα αβεβαιότητας.
Εστιάζοντας στην αμερικανική αγορά εργασίας, επισημαίνει πως και αν αδύναμη, εμφανίζει τα πρώτα σημάδια προόδου.
Σε ό,τι αφορά την πορεία του πληθωρισμού, η Yellen προέβλεψε πως για το επόμενο έτος, 2016, οι προβλέψεις των τοποθετούν πέριξ του 1,5%, σε άμεση συνάρτηση πάντα με την ισχυροποίηση του δολαρίου και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed ανά συνεδρίαση του ΔΣ της 


Embedded image permalink


(πρώτη ενημέρωση 25 Σεπτεμβρίου 2015, 00:15)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης