Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πλήγμα για την Volkswagen – Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook η Moody’s

Νέο πλήγμα για την Volkswagen – Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook η Moody’s
Πρώτο θύμα του σκανδάλου το κύρος της εταιρείας
Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της Volkswagen, ο αμερικανικός οίκος Moody’s, επιβεβαιώνοντας παράλληλα, σε «Α2» την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητάς της. 
Σύμφωνα με την Moody’s, η Volkswagen διαθέτει την οικονομική επάρκεια, ώστε να καλύψει το ύψος των προστίμων που αναμένεται να τις επιβληθούν, λόγω του σκανδάλου που συνταράσσει τις τελευταίες μέρες τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Ωστόσο, προβληματισμός εγείρεται από την επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος, κυρίως λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της υπόθεσης στη φήμη και την αξιοπιστία της εταιρείας.
Σαν αποτέλεσμα, η Moody’s εκτιμά ότι η θέση της Volkswagen στη διεθνή αγορά θα αποδυναμωθεί σημαντικά, γεγονός που θα συνεπάγεται τη συρρίκνωση των μελλοντικών κερδών.
Ο αμερικανικός οίκος εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με τις διαστάσεις που ενδεχομένως να λάβει το σκάνδαλο, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 11 εκατ. οχήματα χειραγωγούν σκοπίμως τις εκπομπές ρύπων.
Πάντως, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται να λειτουργήσει ανακουφιστικά για την Volkswagen, οι πωλήσεις της οποίας εξαρτώνται σημαντικά από την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης