Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Kerry: Η στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας στον Assad αυξάνει το κίνδυνο αντιπαράθεσής της με τις συμμαχικές δυνάμεις

J. Kerry: Η στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας στον Assad αυξάνει το κίνδυνο αντιπαράθεσής της με τις συμμαχικές δυνάμεις
«Αυτές οι δράσεις μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση της σύγκρουσης, απώλειες αθώων και αύξηση της μεταναστευτικής ροής»

Τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry ότι η στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας στον πρόεδρο της Συρίας Bashar Al Assad θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μίας αντιπαράθεσης με τις συμμαχικές δυνάμεις που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, φιλοξενεί το Reuters.
Ο Kerry είπε, μάλιστα, σε συνέντευξή του στη La Stampa ότι έχει ενημερώσει, μάλιστα, τον ομόλογό του Sergei Lavrov για την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη της Μόσχας στον Assad.
«Αυτές οι δράσεις μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση της σύγκρουσης και να οδηγήσουν στον χαμό κι άλλων αθώων ανθρώπων, αυξάνοντας το μεταναστευτικό ρεύμα και ρισκάροντας μία αντιπαράθεση με τον συνασπισμό κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος» συμπλήρωσε ο Kerry.
Δεν ξεκαθάρισε τι εννοεί με τον «συνασπισμό».
Αλλά οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν κάνει αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
Το Ισραήλ έχει εκφράσει επίσης την ανησυχία ότι η ρώσικη στήριξη στον Assad θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις και αψιμαχίες ανάμεσα στις ρώσικες και ισραηλινές δυνάμεις.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει δυνάμεις πεζοναυτών και βαρύ οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς και ελικοπτέρων στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας, αυξάνοντας την πιθανότητα αεροπορικών εμπλοκών στον εναέριο χώρο της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης