Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Πράσινοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Merkel γνώριζε τις παραβιάσεις της VW – Διαψεύδει το γερμανικό υπ. Μεταφορών

Οι Πράσινοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Merkel γνώριζε τις παραβιάσεις της VW – Διαψεύδει το γερμανικό υπ. Μεταφορών
Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε για το επίμαχο λογισμικό που τοποθετούσε η αυτοκινητοβιομηχανία στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της, τονίζεται
Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε τις παραβιάσεις στα τεστ εκπομπής ρύπων της Volkswagen, καταγγέλλει το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία, σημειώνοντας ότι γνώριζε πως η αυτοκινητοβιομηχανία τοποθετούσε το επίμαχο λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της.
Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών έσπευσε να διαψεύσει τις εν λόγω καταγγελίες, με τον αρμόδιο υπουργό, Alexander Dobrindt, να επισημαίνει σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι οι καταγγελίες των Πρασίνων είναι λανθασμένες και ακατάλληλες.
«Προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε αυτή την υπόθεση, η Volkswagen πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι έμαθε σχετικά με το θέμα για πρώτη φορά όταν το διάβασε σε μια εφημερίδα.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι ειδικοί εξετάζουν πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα με τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που διαθέτουν αυτό το λογισμικό, αναφέροντας ότι «η Volkswagen έχει πει ότι το λογισμικό είναι ενεργό».
«Η επιτροπή θα εξετάσει τι είδους αντίκτυπο μπορεί να έχει στη μηχανή ένα μη ενεργό μέρος και μετά θα αποφασιστεί τι θα συμβεί με αυτά τα αυτοκίνητα», επισήμανε.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι Πράσινοι είχαν καταγγείλει ότι η κυβέρνηση της Angela Merkel είχε παραδεχθεί ότι γνώριζε για αυτό το λογισμικό σε απάντηση στο κοινοβούλιο τον Ιούλιο.
«Η κυβέρνηση μάς είπε τον Ιούλιο ότι γνώριζε σχετικά με το λογισμικό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ και είναι σαφές ότι γνώριζαν ότι χρησιμοποιούνταν ευρέως», σημείωσε ο Oliver Krischer, ο αναπληρωτής πρόεδρος των Πρασίνων σε δηλώσεις του στην τηλεόραση Ν24.
«Η κυβέρνηση εργάστηκε με την αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να μην μειωθούν τα επίπεδα εκπομπής ρύπων, αλλά ώστε το σύστημα μέτρησης να επιτρέψει στα αυτοκίνητα να πληρούν τα απαραίτητα στάνταρτ στα χαρτιά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης