Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Μειώνει τις προβλέψεις της για τον DAX, λόγω του σκανδάλου της Volkswagen

Deutsche Bank: Μειώνει τις προβλέψεις της για τον DAX, λόγω του σκανδάλου της Volkswagen
Η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι ο γερμανικός δείκτης θα ολοκληρώσει το 2015 στις 10.300 μονάδες αντί των 11.300 μονάδων προηγουμένως
Μία - μία αρχίζουν να γίνονται εμφανείς οι συνέπειες του σκανδάλου της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen για την ευρύτερη γερμανική οικονομία.
Μετά την υποβάθμιση της μετοχής της γερμανικής εταιρείας από τις JP Morgan και Deutsche Bank, αλλά και του ευρωπαϊκού κλάδου από τη γαλλική Societe Generale, η Deutsche Bank περιέκοψε σήμερα τις ετήσιες προβλέψεις της για τον δείκτη του γερμανικού χρηματιστηρίου DAX.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα αναφέρει ότι αναμένει πλέον ο δείκτης DAX να ολοκληρώσει το 2015 στις 10.300 μονάδες έναντι προηγούμενης πρόβλεψής της για διαμόρφωσή του στις 11.300 μονάδες.
Για το τέλος του επόμενου έτους, εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στις 11.200 μονάδες, όταν νωρίτερα προέβλεπε ότι θα έκλεινε το 2016 στις 12.100 μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις της Deutsche Bank είναι πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα του δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στις 9.571 μονάδες.
Όπως αναφέρει η Deutsche Bank, «η ροή ειδήσεων σχετικά με τη νομική υπόθεση της Volkswagen στις ΗΠΑ στοίχισε 15% στην κεφαλαιοποίηση του DAX σε μόλις δύο ημέρες» και προσθέτει ότι «η υπόθεση της Audi από το 1987 (περιστατικά ξαφνικής επιτάχυνσης) αποκαλύπτει ότι η ανάκαμψη από μια δίκη στις ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια, πριν τα μεγέθη πωλήσεων να φθάσουν τα προηγούμενα υψηλά τους».
«Πίσω στις ημέρες της υπόθεσης αυτής, η Audi υπέστη μαζική απώλεια στη φήμη της και μάλιστα σε μια υπόθεση που δεν αφορούσε απάτη…», σημειώνει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης