Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου 19 χώρες-μέλη της Ε.Ε. για παραβίαση των κανόνων ασύλου των προσφύγων

Die Welt: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου 19 χώρες-μέλη της Ε.Ε. για παραβίαση των κανόνων ασύλου των προσφύγων
Η Κομισιόν κινεί διαδικασίες εναντίον 19 εκ των 40 χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ουγγαρία
Διαδικασίες εναντίον 19 εκ των 40 χωρών μελών της Ε.Ε. για μη επαρκή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που αφορά την πολιτική ασύλου για τους πρόσφυγες κινεί η Κομισιόν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».
Μεταξύ άλλων, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα οδηγηθούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ουγγαρία.
Η Δανία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνεται, δεν επηρεάζονται, καθώς δεν λαμβάνουν μέρος στην νομοθεσία ασύλου της Ε.Ε.
Οι Βρυξέλλες κατηγορούν τις χώρες – μέλη ότι δεν έχουν μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αναγνώριση των προσφύγων όσον αφορά τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες ασύλου, αλλά και την υποδοχή των αιτούντων άσυλο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει υψηλά ιστάμενη πηγή της Ε.Ε. στη γερμανική εφημερίδα, «είναι ανώφελο να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής νέοι κανόνες για τη μεταναστευτική πολιτική, αν η υφιστάμενη νομοθεσία δεν γίνεται σεβαστή».
Ως πρώτο βήμα, σύμφωνα με την «Die Welt», οι εν λόγω χώρες θα λάβουν προειδοποιητική επιστολή, στην οποία θα πρέπει να απαντήσουν σε δύο μήνες.
Αν οι χώρες αυτές εξακολουθήσουν να μην εφαρμόζουν σωστά την υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία ασύλου, θα βρεθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης