Τελευταία Νέα
Διεθνή

Artur Mas (Καταλονία): Ο μονομερής διαχωρισμός της Καταλονίας από την Ισπανία είναι ασταμάτητος

Artur Mas (Καταλονία): Ο μονομερής διαχωρισμός της Καταλονίας από την Ισπανία είναι ασταμάτητος
Η ανεξαρτησία εξαρτάται από τη δική μας θέληση, τόνισε ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας
Ο μονομερής διαχωρισμός της Καταλονίας από την Ισπανία είναι ασταμάτητος, εκτός και αν η κεντρική κυβέρνηση της χώρας προκηρύξει δεσμευτικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής, τόνισε σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, Artur Mas.
«Εδώ και τρία χρόνια έχω πει ναι σε μια συμφωνία επί των δημοσιονομικών, όμως η κυβέρνηση στη Μαδρίτη έχει μπλοκάρει όλες τις διαπραγματεύσεις και αρνήθηκε αυτή την πιθανότητα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τώρα πρέπει να ψηφίσουμε για την αυτοδιάθεση, πρέπει να ψηφίσουμε για την ανεξαρτησία».
Αναφερόμενος στις περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία την προσεχή Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015, ο Artur Mas σημείωσε ότι αν επιτύχουμε μια σαφή και συγκεκριμένη δημοκρατική εντολή, τα πράγματα θα αλλάξουν διότι στο τέλος η ανεξαρτησία εξαρτάται από τη δική μας βούληση.
Η συμφωνία επί των δημοσιονομικών εξαρτάται από τη βούληση της ισπανικής κυβέρνησης και η αλλαγή του ισπανικού Συντάγματος εξαρτάται από τη θέληση του ισπανικού λαού, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η ανεξαρτησία της Καταλονίας εξαρτάται από τη βούληση των Καταλανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης