Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Με βαριά καρδιά οι Έλληνες έδωσαν δεύτερη ευκαιρία σε έναν… διαφορετικό Τσίπρα

Süddeutsche Zeitung: Με βαριά καρδιά οι Έλληνες έδωσαν δεύτερη ευκαιρία σε έναν… διαφορετικό Τσίπρα
«Ο Τσίπρα Ι δεν είναι ο ίδιος με τον Τσίπρα ΙΙ», σημειώνει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα 
Η απερχόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας είναι συγχρόνως η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας διαφορετικός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Ειδικότερα, σε σημερινό δημοσίευμά της, τονίζει πως παρά την φαινομενική ομοιότητα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα με την παλιά, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές διαφορές με κύρια εξ αυτών το πρόσωπο του πρωθυπουργού.
«Ο Τσίπρας Ι δεν είναι ο Τσίπρας ΙΙ», σημειώνει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως «πριν από τις εκλογές τον Ιανουάριο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα σκίσει τις δανειακές συμβάσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ», ενώ «τελευταία διαμήνυε ακριβώς το αντίθετο, την εκπλήρωση των όρων».
Η Süddeutsche Zeitung εκτιμά πως ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση για το πώς θέλει να κινηθεί η χώρα από εδώ και στο εξής, αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία «με βαριά καρδιά» στον Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «με βαριά την καρδιά οι ψηφοφόροι έδωσαν την εντολή στον Τσίπρα να μην επιδιώξει άλλους πειραματισμούς για να μπορέσει η χώρα τους να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Με κάθε κόστος».
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το μήνυμα στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία ήταν επίσης ηχηρό:
«Είχατε την ευκαιρία σας και δεν την εκμεταλλευτήκατε».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης