Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Ελλάδα και Volkswagen προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Ελλάδα και Volkswagen προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον
Πτώση 4,3% καταγράφει η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας την Τρίτη
Αρνητική τροχιά διαγράφουν στην πλειονότητά τους οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, μετά το σκάνδαλο που προέκυψε με την παραβίαση των αμερικανικών περιβαλλοντικών όρων.
H μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία στη σημερινή συνεδρίαση καταγράφει απώλειες 4,3%, υποχώρησε περισσότερο από 20% τη Δευτέρα μετά την είδηση ότι θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο 18 δισ. δολαρίων στην εταιρεία στις ΗΠΑ, για παραβιάσεις στις δοκιμές εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής της εταιρείας στις ΗΠΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Volkswagen θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αφού παραδέχθηκε τις παραβιάσεις στα τεστ.
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχωρά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να γίνει γνωστή το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης, καθώς το απόγευμα ο έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,28%, στις 9.919,50 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,63%, στις 6.068,30 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,84%, στις 4.548 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται χαμηλότερα κατά 0,99%, στις 9.759 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 1,03%, στις 21.531 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,37%, στις 356,50 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης