Τελευταία Νέα
Διεθνή

Linde (Κεντρική Τράπεζα Ισπανίας): Αυτομάτως εκτός ευρώ η Καταλονία αν ανεξαρτητοποιηθεί

Linde (Κεντρική Τράπεζα Ισπανίας): Αυτομάτως εκτός ευρώ η Καταλονία αν ανεξαρτητοποιηθεί
"Η έξοδος από το ευρώ είναι αυτόματη, η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπακούεται" δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ισπανίας Luis De Maria Linde, σε εκδήλωση στη Μαδρίτη
Η Καταλονία θα βρεθεί αυτομάτως εκτός της ευρωζώνης και τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα θα χάσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εάν ανεξαρτητοποιηθεί από την υπόλοιπη χώρα, προειδοποίησε με σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας.
"Η έξοδος από το ευρώ είναι αυτόματη, η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπακούεται" δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ισπανίας Luis De Maria Linde, σε εκδήλωση στη Μαδρίτη.
Οι αβεβαιότητες και οι εντάσεις για τις εκλογές επηρεάζουν τις καταλανικές και άλλες ισπανικές τράπεζες, τόνισε ο Linde, απηχώντας τις ανησυχίες μεγάλων τραπεζών, που την Παρασκευή προειδοποίησαν ότι ένα σχίσμα με την Καταλονία θα απειλούσε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της περιοχής.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα να παγώσουν οι τραπεζικές καταθέσεις εάν η Καταλονία αυτοανακηρυχθεί ανεξάρτητη, ο Linde είπε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα απίθανο, αν και ο κίνδυνος υπάρχει.
"Είναι ξεκάθαρο ότι, εάν υπάρχουν σοβαρές εντάσεις, θα μπορούσε να υπάρχει πάγωμα των καταθέσεων όπως είδαμε στη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα. Υπό αυτή την έννοια είναι μια πιθανότητα, ένας κίνδυνος", ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης