Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Τα 7 συμπεράσματα των εκλογών στην Ελλάδα – Οι Έλληνες βαρέθηκαν τις εκλογές διαδικασίες…

Politico: Τα 7 συμπεράσματα των εκλογών στην Ελλάδα – Οι Έλληνες βαρέθηκαν τις εκλογές διαδικασίες…
Εντός των επόμενων μηνών, όλο και περισσότεροι Έλληνες θα υποφέρουν, λόγω των σκληρών μέτρων που καλείται να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, υποστηρίζει το Politico 
Τα 7 βασικά συμπεράσματα των εκλογών στην Ελλάδα παρουσιάζει σε σχετικό δημοσίευμα το Politico.
Αναλυτικότερα:

1. Οι Έλληνες βαρέθηκαν τις εκλογές
Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ήταν οι τρίτες εθνικές εκλογές μέσα στο έτος, μαζί με το δημοψήφισμα, και οι πέμπτες τα τελευταία έξι έτη. Η προεκλογική περίοδος ήταν εμφανώς πιο βουβή από ό,τι προηγούμενες φορές, ενώ έλειπε ο ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα. Οι ψηφοφόροι που έφτασαν στις κάλπες, το έκαναν ως μέρος των υποχρεώσεών τους και όχι επειδή εμπνεύστηκαν από κάποιο κόμμα.

2. Ο ελληνικός λαός δεν τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τους επτά μήνες χαώδους διακυβέρνησης
Ο Τσίπρας εξελέγη τον Ιανουάριο με την υπόσχεση να νικήσει τους πιστωτές της χώρας, αλλά αντίθετα ηττήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Υποσχέθηκε να αλλάξει την Ευρωζώνη και απέτυχε. Επιπλέον πολλοί Έλληνες αισθάνθηκαν ότι το «ΌΧΙ» του δημοψηφίσματος προδόθηκε. Τίποτα από όλα αυτά δεν έπαιξε, ωστόσο, ρόλο στις εκλογές και το εκλογικό αποτέλεσμα.

3. Επανάληψη της ίδιας συγκυβέρνησης
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια έκπληξη και η κυβέρνηση αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τότε θα έχουμε επανάληψη του Ιανουαρίου. Η συγκυβέρνηση συμφέρει με τους ΑΝΕΛ συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία τους.

4. Οι αριστεροί αντάρτες ηττήθηκαν
Η Λαϊκή Ενότητα, που αποτελείται από τους αριστερούς αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή. Ως αποτέλεσμα, ο Τσίπρας ξεφορτώθηκε τα βαρίδια, τόσο εσωκομματικά, όσο και ως αντιπολίτευση. Επίσης, η αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας ενδέχεται να αποτρέψει αντίστοιχες αποστασίες στο μέλλον.

5. Η σκληρή δουλειά τώρα ξεκινά…
Εντός των επόμενων μηνών, όλο και περισσότεροι Έλληνες θα υποφέρουν, λόγω των σκληρών μέτρων που καλείται να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο των κοινωνικών αναταραχών και των μεγάλων διαδηλώσεων. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να αποφύγει την ευθύνη, καθώς, όσο και αν διαμαρτύρεται, είναι αυτός που έφερε το επώδυνο Μνημόνιο. Η καλή θέληση που έδειξαν οι πολίτες στο πρόσωπό του, ενδέχεται σύντομα να γυρίσει εναντίον του.

6. Χαμηλή συμμετοχή/Υψηλή αποχή στις εκλογές
Η χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές φαίνεται να γίνεται το σύνηθες στην Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο πως πολλοί ψηφοφόροι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν απέχοντας από τις κάλπες, σημειώνει το Politico.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ επωφελήθηκε από το αριστερό πρόσημο που φέρει
Αν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, το πιθανότερο είναι ότι οι Έλληνες θα βρίσκονται ήδη στους δρόμους διαδηλώνοντας. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την υποστήριξη των σωματείων και των αριστερών κινημάτων, που συνήθως είναι πολιτικά πιο δραστήρια. Η τύχη είναι με το μέρος του Τσίπρα. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης