Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει τη συνεργασία με το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ

Schulz: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει τη συνεργασία με το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ
Ο Martin Schulz υπογράμμισε ότι θαυμάζει τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε πολιτικά και κατάφερε να επανεκλεγεί, ωστόσο σχολίασε πως ο Π. Καμμένος δρα «απροσδόκητα και απρόβλεπτα και πρέπει κάποιος πάντα να τον ελέγχει»
Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει την κυβερνητική συνεργασία με του Ανεξάρτητους Έλληνες, «παραπονέθηκε» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοσταθμό.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Inter, ο Schulz επεσήμανε ότι δεν μπορεί να καταλάβει την απόφαση του Τσίπρα να φέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που έλαβαν ποσοστό κατώτερο του 4%, εκ νέου στην κυβέρνηση.
«Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά και τον ρώτησα γιατί συνεχίζει τη συνεργασία με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», σχολίασε ο Schulz, προσθέτοντας πως «ο Τσίπρας ουσιαστικά δεν απάντησε».
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας «είναι πολύ έξυπνος, ειδικότερα όταν μιλά από το τηλέφωνο», ενώ συμπλήρωσε ότι «μου είπε κάποια πράγματα πειστικά για την επιλογή του, η οποία παραμένει παράδοξη στα μάτια μου».
Επιπλέον, ο Martin Schulz υπογράμμισε ότι θαυμάζει τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε πολιτικά και κατάφερε να επανεκλεγεί, ωστόσο σχολίασε πως ο Π. Καμμένος δρα «απροσδόκητα και απρόβλεπτα και πρέπει κάποιος πάντα να τον ελέγχει».
Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πολιτικά και στρατηγικά άξια θαυμασμού», ανέφερε συγκεκριμένα, «όμως μετά… η ανανέωση της συνεργασίας με το ακροδεξιό, λαϊκίστικο κόμμα, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης