Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Sole 24 Ore: Ξανά στις κάλπες οι Έλληνες, κουρασμένοι και απογοητευμένοι - Αμφίβολο το αποτέλεσμα

Il Sole 24 Ore: Ξανά στις κάλπες οι Έλληνες, κουρασμένοι και απογοητευμένοι - Αμφίβολο το αποτέλεσμα
Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να ζεστάνει τις καρδιές των ψηφοφόρων, μετά την «κωλοτούμπα», σημειώνει η Il Sole 24 Ore

Οι Έλληνες προσφεύγουν ξανά στην κάλπες σήμερα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, όντας κουρασμένοι και απογοητευμένοι, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Στη συνέχεια αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, προσπάθησε να ζεστάνει τις καρδιές των ψηφοφόρων, μετά την «κωλοτούμπα» και τη συμφωνία με τους πιστωτές.
Η «κωλοτούμπα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας, από τους "αντάρτες" του κόμματος, επισημαίνει το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος και για τα ενδεχόμενα μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι.
Στην ομιλία του, ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση να παραιτηθεί λέγοντας ότι «ήταν μια πράξη πολιτικής και ηθικής ευθύνης, καθώς μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, «ήταν μια δημοκρατική ανάγκη να δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να κρίνουν το αποτέλεσμα».
Στις πέντε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, δύο δίνουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, δύο στη Νέα Δημοκρατία και ένα… ισοπαλία, ενώ όλοι οι παρατηρητές αναμένουν μια κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές, ωστόσο το σκηνικό περιπλέκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, των οποίων η είσοδος στη Βουλή παραμένει αμφίβολη.
Οι πιστωτές θα καλωσόριζαν μια ευρεία κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι που αποτελεί σχέδιο και της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο Τσίπρας απορρίπτει αυτή την πρόταση.
Παράλληλα, σημειώνει το Il Sole 24 Ore, οι δανειστές έχουν στείλει σαφές μήνυμα πως παρά το αποτέλεσμα των εκλογών, το Μνημόνιο θα πρέπει να εφαρμοστεί.
Οι εκλογές στην Ελλάδα τονίζει η ιταλική εφημερίδα πως η σημερινή ψηφοφορία είναι πολύ αβέβαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης