Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Οι εκλογές στην Ελλάδα συνεχίζουν να προκαλούν αγωνία – Πιθανές οι επαναληπτικές εκλογές

tags :
Handelsblatt: Οι εκλογές στην Ελλάδα συνεχίζουν να προκαλούν αγωνία – Πιθανές οι επαναληπτικές εκλογές
«Τόσο ανοιχτή ήταν μια εκλογική αναμέτρηση για τελευταία φορά στις 8 Απριλίου του 2000», επισημαίνει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα
Handelsblatt: Οι εκλογές στην Ελλάδα συνεχίζουν να προκαλούν αγωνία – Πιθανές οι επαναληπτικές εκλογές

Πιθανό χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο οι Έλληνες να κληθούν εκ νέου στις κάλπες στα τέλη του Οκτωβρίου, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, καθώς όπως τονίζει το έργο του σχηματισμού κυβέρνησης θα είναι δύσκολη υπόθεση.
Ειδικότερα, σημειώνει ότι οι ελληνικές εκλογές εξακολουθούν να προκαλούν αγωνία, αυτή τη φορά όχι τόσο για το ποιον θα αναδείξουν ως νικητή, όσο για το πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες συνολικά.
Και αυτό, καθώς «για την κατανομή των εδρών και τις πιθανές διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι επίσης σημαντικό το ποια μικρά κόμματα τα οποία στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται κοντά στο όριο του 3% θα καταφέρουν τελικά την είσοδο στη Βουλή», σημειώνει η Handelsblatt.
Όπως αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, η εκλογική αναμέτρηση είναι η πιο αμφίρροπη των τελευταίων 15 ετών.
«Τόσο ανοιχτή ήταν μια εκλογική αναμέτρηση για τελευταία φορά στις 8 Απριλίου του 2000», επισημαίνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η νύχτα θα είναι μακρά.
Η Handelsblatt σχολιάζει, επίσης, τα δημοσκοπικά ευρήματα, επισημαίνοντας ότι κάποια προβλέπουν ως και ισοπαλία στην πρώτη θέση.
«Τα δύο κόμματα βρίσκονταν τις τελευταίες εβδομάδες στις δημοσκοπήσεις στα ίδια επίπεδα. Στις τελευταίες όμως δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειχναν πάλι ένα προβάδισμα μεταξύ 0,5 και 3%. Αυτό θα έπρεπε να κάνει τους δημοσκόπους επιφυλακτικούς και κάνει το στρατόπεδο του Τσίπρα αισιόδοξο: ήδη στις εκλογές τον Ιανουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά είχε καθαρά περισσότερες ψήφους από ό,τι οι δημοσκόποι είχαν προβλέψει στις τελευταίες τους δημοσκοπήσεις πριν από την ψηφοφορία», υπογραμμίζει, ακόμα, η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης