Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tagesspiegel: Όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, το κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει ήδη

Tagesspiegel: Όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, το κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει ήδη
Το μήνυμα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είναι σαφές, τονίζει η γερμανική εφημερίδα, «ό,τι έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα είναι δεσμευτικό»
Την εκτίμηση ότι όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, το κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει ήδη, διατυπώνει η γερμανική εφημερίδα "Der Tagesspiegel".
Ειδικότερα, επισημαίνει πως το μήνυμα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είναι σαφές, «ό,τι έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα είναι δεσμευτικό».
Μπορεί η Angela Merkel να μην αναμίχθηκε στον προεκλογικό αγώνα - σε αντίθεση π.χ. με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του Die Linke, ο οποίος την Παρασκευή ήταν στην Αθήνα για να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, εντούτοις υποθέτει κανείς ότι η ίδια εύχεται καλή επιτυχία στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία, εκτιμά η εφημερίδα.
Το σίγουρο είναι ότι το Βερολίνο αναμένει από όποιον αναλάβει την εξουσία να υλοποιήσει τις υποσχέσεις για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ο Αλ. Τσίπρας έδωσε το καλοκαίρι έπειτα από μεγάλη πίεση και τις οποίες η ελληνική Βουλή ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία.
Αντιθέτως, απεύχεται πλήρως το ενδεχόμενο μιας νέας ελληνικής κυβέρνησης , η οποία θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί εκ νέου τμήματα του συμπεφωνημένου Μνημονίου, προσθέτει η Tagesspiegel.
Το μόνο ζήτημα το οποίο θα μπορούσε ίσως να συζητηθεί είναι το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ωστόσο μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και μάλιστα με επιτυχία.
Από την άλλη πλευρά, για το SPD, είναι σχετικά αδιάφορο εάν θα είναι ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, προειδοποιεί, ωστόσο, πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, το υπουργείο Οικονομικών του Σόιμπλε «να μην δείξει αλαζονεία και υπεροψία έναντι των Ελλήνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης