Τελευταία Νέα
Διεθνή

EuObserver: Ο Αλ. Τσίπρας θα είναι ο ηττημένος των ελληνικών εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος

EuObserver: Ο Αλ. Τσίπρας θα είναι ο ηττημένος των ελληνικών εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος
Η μεγάλη ήττα θα έρθει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστεί να συγκυβερνήσει, με αυτούς που αποκαλεί «παλιό καθεστώς», σημειώνει το EuObserver 
«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο μεγάλος ηττημένος είναι ένας: ο Αλέξης Τσίπρας», σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα το EuObserver.
Μάλιστα, εκτιμά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, η πτώση του Αλ. Τσίπρα θα είναι «πιο θεαματική και επώδυνη».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πτώση του Αλέξη Τσίπρα είναι αναπόφευκτη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των σημερινών εκλογών, 20/9/2015.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στους 7 μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρεί πως το μήνυμα των πιστωτών ήταν σαφές: είτε υποχωρείτε είτε πέφτει η κυβέρνηση.
Ενώ μετά την επιβολή των capital controls και την υποχώρηση του Αλ. Τσίπρα, «για να είμαστε δίκαιοι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε άλλη επιλογή πέρα από τις εκλογές», καθώς οι πιστωτές ασκούσαν πιέσεις για το ζήτημα των «ανταρτών».
Το EuObserver παρατηρεί πως η επιβολή των capital controls απέδειξε ότι οι απειλές των πιστωτών δεν ήταν κενές, προσθέτει, δε, πως η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή θα κληθεί να υλοποιήσει εκατοντάδες μέτρα, όπως αυτά ορίζονται από το Μνημόνιο.
Στο προεκλογικό μήνυμά του, ο Αλ. Τσίπρας καταφέρεται τόσο κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες χωρίς διαπραγματεύσεις υπάκουαν στις διαταγές των πιστωτών, όσο και κατά των αποστατών του ΣΥΡΙΖΑ, που ονειρεύονται μια ζωή έξω από το ευρώ.
Ωστόσο, η διακυβέρνησή του δεν αποτελεί καλό δείγμα: με τα capital controls να παραμένουν σε ισχύ, τους μακροοικονομικούς δείκτες να έχουν επιδεινωθεί και το Μνημόνιο, που υπέγραψε, να φέρνει εκ νέου στη χώρα τη σκληρή λιτότητα.
Άλλωστε, όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ελάχιστα είναι τα σημεία που δεν «απορρίφθηκαν» από το ίδιο το Μνημόνιο.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ένα παράλληλο πρόγραμμα, αλλά είναι αυτή μια ρεαλιστική υπόσχεση;
Παράλληλα, το EuObserver αναφέρεται και στο ζήτημα που προέκυψε με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, υποστηρίζοντας ότι είναι τόσο ζήτημα διαπλοκής, όσο και τρόπου ζωής, που δεν συνάδει με όσα το κόμμα ευαγγελίζεται.
Τέλος, σχολιάζει τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην συγκρότηση κυβέρνησης, σε περίπτωση, που κερδίσει τις εκλογές, ακόμα και αν μπουν τελικά στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η μεγάλη ήττα θα έρθει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστεί να συγκυβερνήσει, με αυτούς που αποκαλεί «παλιό καθεστώς».
Παράλληλα, όσο πιο σκληρά και αντιδημοφιλή μέτρα θα κληθεί να εφαρμόσει, τόσο πιο πολύ θα πέφτει η δημοτικότητά του Αλ. Τσίπρα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Στο τέλος, καταλήγει το EuObserver, ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να καταφύγει στα ίδια μέσα με αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων για τις οποίες τις κατηγορεί: να συνεργαστεί πλήρως με τις δυνάμεις που υποτίθεται ότι θα πολεμούσε, τους πιστωτές της χώρας και τη «σατανική τρόικα», όπως κάποτε την αποκάλεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης