Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Το αμφίρροπο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών – Στήθος με στήθος η μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

WSJ: Το αμφίρροπο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών – Στήθος με στήθος η μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Το αποτέλεσμα ενδέχεται να κριθεί από τον αριθμό όσων αναποφάσιστων επιλέξουν τελικά να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει η WSJ
Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των σημερινών (20/9) εκλογών στην Ελλάδα είναι αμφίρροπο διατυπώνει σε σχετικό δημοσίευμα η αμερικανική Wall Street Journal.
Παράλληλα, σημειώνει ότι οι εκλογές ολοκληρώνουν μια δραματική φάση της ελληνικής κρίσης, ενώ θα αναδείξουν τον ηγέτη που θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη.
Καθόλη την προεκλογική περίοδο, ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν μάχη στήθος με στήθος, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
«Όποιο από τα δύο κόμματα και αν τελικά κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να εφαρμόσει όσα ορίζει η συμφωνία με τους πιστωτές, κάτι που άλλωστε έχουν υποσχεθεί», επισημαίνει η WSJ, ωστόσο εκτιμά πως «το αποτέλεσμα της κάλπης ενδέχεται να διαμορφώσουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά και να κρίνουν κατά πόσο το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί».
Στη συνέχεια αναφέρει πως σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ η νέα κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα θα είναι πιο μετριοπαθής, ενώ σε περίπτωση ήττας ενδέχεται να επιστρέψει στην παλιά αντιμνημονιακή ρητορική.
Από την άλλη, σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ΝΔ θα αναγεννηθεί η κεντροδεξιά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα τεθεί θέμα ηγεσίας και ανανέωσης του κόμματος.
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, καθώς πολλοί Έλληνες εμφανίζονται αναποφάσιστοι ή και έτοιμοι να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, ενώ η πλειονότητα αυτών είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Το αποτέλεσμα ενδέχεται να κριθεί από τον αριθμό όσων αναποφάσιστων επιλέξουν τελικά να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει η WSJ.
Πάντως, όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση το έργο που θα κληθεί να υλοποιήσει θα είναι το ίδιο δύσκολο: να εξασφαλίσει την επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης