Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάθειρξη έως και 12 χρόνια αντιμετωπίζουν οι Putin και Berlusconi για το Ουκρανικό κρασί των 240 ετών

tags :
Κάθειρξη έως και 12 χρόνια αντιμετωπίζουν οι Putin και Berlusconi για το Ουκρανικό κρασί των 240 ετών
Αυτός ο οίνος αποτελεί μέρος της εθνικής κληρονομιάς, επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους ακόμα και οι ναζί δεν το άνοιξαν 
Την παρέμβαση της ουκρανικής δικαιοσύνης προκάλεσαν οι ακριβές συνήθειες των V. Putin και S. Berlusconi οι οποίοι κατηγορούνται ότι κατέστρεψαν ένα κρασί ηλικίας 240 ετών που βρισκόταν σε μια παλαιά οιναποθήκη της Κριμαίας.
Ο ρώσος πρόεδρος προσκάλεσε πριν από μερικές ημέρες στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό και στενό του φίλο S. Berlusconi.
Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν παλαιές οιναποθήκες, στην περιοχή της Μασάντρα, η οποία προ του 2014, άνηκε στην ουκρανική επικράτεια, και γευτήκαν ένα κρασί, ηλικίας 240 ετών.
Κατόπιν της δημοσίευσης της είδησης, οι αρχές της Ουκρανίας ξεκίνησαν έρευνα κατά παντός υπευθύνου για «ιδιοποίηση» δημόσιων αγαθών, με την αξία του συγκεκριμένου κρασιού να υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια.
«Αυτός ο οίνος αποτελεί μέρος της εθνικής κληρονομιάς, δεν ανήκει μονάχα στην Κριμαία ή στη Μασάντρα, αλλά σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας. Το κρασί επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους και ακόμα και οι ναζί δεν το άνοιξαν» ανέφερε Ουκρανός εισαγγελέας.
Βάσει της ουκρανικής νομοθεσίας, η υπεύθυνη των οιναποθηκών αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 12 έτη. «Όταν η προσάρτηση τερματιστεί και εμείς επιστρέψουμε στην χερσόνησο, οι εγκληματίες θα τιμωρηθούν» διαβεβαίωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης