Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry (ΗΠΑ): Να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al Assad

tags :
Kerry (ΗΠΑ): Να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al Assad
"Δεν χρειάζεται να γίνει σε μία ημέρα ή σε διάστημα ενός μήνα"
Πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al Assad, όπως  δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, J. Kerry.
Πρόκειται για δηλώσεις που έκανε ο J. Kerry μετά τις συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Ph. Hammond, προτρέποντας μάλιστα τη Ρωσία και το Ιράν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους ώστε να πείσουν τον Assad να διαπραγματευτεί.
Κατά τον ίδιο, είναι επείγον να επαναληφθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου που διαρκεί ήδη 4 χρόνια και επιδεινώνει την προσφυγική κρίση στη Συρία.
Όπως είπε, «πρέπει να εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις.
Αυτό επιζητάμε και ελπίζουμε ότι η Ρωσία και το Ιράν, και άλλες χώρες που ασκούν επιρροή, θα βοηθήσουν να το καταφέρουμε αυτό, διότι αυτό εμποδίζει το να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κρίση».
Ο κ. Kerry τόνισε επίσης «είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε.
 Άραγε ο Assad είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί, να διαπραγματευτεί πραγματικά; Άραγε η Ρωσία είναι έτοιμη να τον πείσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;».
Ακόμη, ο κ. Kerry για την απομάκρυνση του Assad σημείωσε ότι «δεν χρειάζεται να γίνει σε μία ημέρα ή σε διάστημα ενός μήνα…
Υπάρχει μια διαδικασία βάση της οποίας όλα τα μέρη πρέπει να συνεργαστούν για να υπάρχει μια συμφωνία για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης