Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακτά τη… λάμψη του στις αγορές ο χρυσός, λόγω της FED – Σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων οι επενδυτές

Ανακτά τη… λάμψη του στις αγορές ο χρυσός, λόγω της FED – Σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων οι επενδυτές
Η απόφαση της FED κάνει εκ νέου ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο
Ανακτά τη λάμψη του στις αγορές ο χρυσός, μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, FED, να διατηρήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια και την πτώση του δολαρίου.
Το πολύτιμο μέταλλο ξεκίνησε την εβδομάδα στο χείλος των χαμηλών ενός μηνός, ένα βήμα από το να χάσει το επίπεδο των 1.100 δολαρίων η ουγγιά.
Οι τελευταίες προσαρμογές χαρτοφυλακίων πριν από τη συνεδρίαση της FED διεύρυναν την άνοδο της τιμής του χρυσού πάνω από αυτά τα επίπεδα, όμως η άνοδος επιταχύνθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, με την τιμή του χρυσού να φθάνει τα 1.140 δολάρια η ουγγιά, που αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο εδώ και δύο εβδομάδες.
Ο χρυσός συμπληρώνει έτσι την πρώτη εβδομάδα ανόδου ύστερα από τρεις εβδομάδες συνεχών πτώσεων.
Η άνοδος του πολύτιμου μετάλλου λαμβάνει χώρα παράλληλα με την πτώση που υφίσταται το δολάριο, το οποίο υποχωρεί σε χαμηλά τριών εβδομάδων.
Η FED, όχι μόνο ανέβαλε την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά οι αναλυτές έχουν αρχίσει τώρα να προβλέπουν ότι η αύξηση μπορεί να μην πραγματοποιηθεί ακόμη και στις αρχές του 2016.
Η απαισιοδοξία που μετέδωσε χθες η FED σχετικά με την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας ενίσχυσε το επιθετικό προφίλ των επενδυτών και επανενεργοποίησε την αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.
Οι τελευταίες αυξήσεις οδηγούν τον χρυσό κοντά στο επίπεδο στο οποίο ξεκίνησε το 2015, κοντά στα 1.180 δολάρια.
Πέραν του χρυσού, όμως, αγορές παρατηρούνται και σε άλλα πολύτιμα μέταλλα, όπως η πλατίνα, η τιμή της οποίας διαπραγματεύεται πάνω από τα 15 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης