Τελευταία Νέα
Διεθνή

FED, ευρώ και Ελλάδα πιέζουν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

FED, ευρώ και Ελλάδα πιέζουν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Οι αναταράξεις στην Κίνα, η υποτίμηση του γουάν και η αδυναμία των αναδυόμενων οικονομιών ήταν οι παράγοντες που έλαβε υπόψη της η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ για τη διατήρηση σταθερών των επιτοκίων
Η απόφαση της FED να διατηρήσει τα αμερικανικά επιτόκια σταθερά, η κατά συνέπεια ανατίμηση του ευρώ, αλλά και οι εκλογές στην Ελλάδα ρίχνουν τη σκιά τους πάνω από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Οι ευρωπαϊκές αγορές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις εκλογές στην Ελλάδα, καθώς το αποτέλεσμα είναι πολύ αμφίρροπο, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρωτιά.
Όσον αφορά τη FED, σημειώνεται ότι χθες αποφάσισε να αναβάλει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, διατηρώντας τα μεταξύ του 0% και 0,25%.
Οι αναταράξεις στην Κίνα, η υποτίμηση του γουάν και η αδυναμία των αναδυόμενων οικονομιών ήταν οι παράγοντες που έλαβε υπόψη της για να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.
Όλα τα μέλη του δ.σ. της FΕD στήριξαν την απόφαση της διατήρησης σταθερών των επιτοκίων, εκτός του Jeffrey Lacker, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αύξησής τους το επόμενο τρίμηνο.
Πλέον, η αβεβαιότητα επεκτείνεται στη συνεδρίαση της FED του Οκτωβρίου.
Στα της σημερινής συνεδρίασης, περί τις 10:20 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,30%, στις 10.098,30 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,75%, στις 6.141,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 1,40%, στις 4.589,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 1,20%, στις 9.986,50 μονάδες και στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,34%, στις 21.803 μονάδες.
Χαμηλότερα κατά 0,99% κινείται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, στις 357,62 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης