Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θετικό έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω FED – Στο επίκεντρο η Κίνα

Σε θετικό έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω FED – Στο επίκεντρο η Κίνα
Κέρδη καταγράφει το κινεζικό χρηματιστήριο, ενώ αντιθέτως ο Nikkei στο Τόκιο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,96%
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μετά την ανακουφιστική απόφαση της FED να διατηρήσει σταθερά τα αμερικανικά επιτόκια, αν και τα κέρδη που καταγράφονται είναι περιορισμένα λόγω των ανησυχιών σχετικά με την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικότερα της Κίνας.
Ο ευρύτερος δείκτης Ασίας – Ειρηνικού MSCI εκτός Ιαπωνίας, ενισχύθηκε κατά 0,3%, με τον δείκτη Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ωστόσο, να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με απώλειες 1,96%, στις 18.070,21 μονάδες.
Στην Κίνα, περί τις 09:15 π.μ., ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 0,29%, στις 3.095,14 μονάδες και ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,11%, στις 21.875 μονάδες.
Ο δείκτης KOSPI του χρηματιστηρίου της Κορέας σημειώνει άνοδο 0,98%, στις 1.995,95 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η διοικήτρια της FED, Janet Yellen, ανέφερε χθες κατά την ανακοίνωση της απόφασης για τη διατήρηση σταθερών των αμερικανικών επιτοκίων, ότι οι προοπτικές στο εξωτερικό φαίνονται λιγότερο βέβαιες, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη πτώση στις τιμές των αμερικανικών μετοχών και η ανατίμηση του δολαρίου ήδη είχαν συσφίξει τις συνθήκες στη χρηματοπιστωτική αγορά των ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση θα αποδειχθεί θετική για τις αγορές εν τέλει, όμως η αστάθεια είναι πιθανόν να παραμείνει υψηλή, καθώς οι αγορές, όπως και η FED, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι η αμερικανική οικονομία αντεπεξέρχεται τις δυσμενείς επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομία», αναφέρει ο Yoshinori Shigemi, στρατηγικός αναλυτής των παγκόσμιων αγορών στην JP Morgan Asset Management.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτική Axioma στη Σιγκαπούρη σημειώνει ότι «η Yellen ανέφερε ειδικά την Κίνα ως παράγοντα κλειδί που συνέβαλε στην απόφασή της, κάτι που σημαίνει ότι η Κίνα και οι αρχές της χώρας είναι τώρα στο τιμόνι και ότι δεν είναι μόνο μια σκέψη που μειώνει την αβεβαιότητα, αλλά το αντίθετο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης