Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Στη σκιά των πιστωτών και του Μνημονίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα

New York Times: Στη σκιά των πιστωτών και του Μνημονίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα
Ο «προεκλογικός πυρετός» μοιάζει περισσότερο με… «υποθερμία»
Το κλίμα που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ελλάδα δεν θυμίζει σε τίποτα την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου, όταν οι πολίτες συνέκριναν πολιτικές και συζητούσαν για το μέλλον της χώρας τους, σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα η «New York Times».
Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του: την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου.
Την ίδια ώρα, οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές πως η υπομονή και η επιμονή τους να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ εξαντλούνται, παρατηρεί το δημοσίευμα.
Παρά το υψηλό διακύβευμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες λίγο ενδιαφέροντα για αυτές, εξαντλημένοι καθώς είναι από τις συνεχείς κάλπες και απογοητευμένοι από τον Αλέξη Τσίπρα και τις υποσχέσεις του.
«Φωνάξαμε τα συνθήματα, πανηγυρίσαμε για την εκλογή του, ελπίσαμε σε ένα καλύτερο μέλλον, εντούτοις δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή. Πλέον δεν πιστεύουμε κανέναν», σημειώνουν έλληνες πολίτες.
Δεδομένου ότι το μέλλον της χώρας καθορίζεται εν πολλοίς από το νέο Μνημόνιο, δεν είναι λίγοι οι πολίτες της χώρας που αναρωτιούνται αν ζουν σε μια δημοκρατική Ελλάδα, καθώς και αν θα έχει κάποια σημασία το ποιος θα εφαρμόσει αυτά που θέλουν οι πιστωτές.
Οι Έλληνες γνωρίζουν ήδη τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση και δεν τους αρέσει, σημειώνει χαρακτηριστικά η NYT.
Παράλληλα, αισθάνονται σαν να έχουν εξαντλήσει τις επιλογές τους και να έχουν δοκιμάσει όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας.
Και αν στην αρχή ο Αλέξης Τσίπρας, παρά την «στροφή», διατήρησε τη δημοτικότητά του, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εκλογική μάχη δεν θα είναι «περίπατος», αλλά «μαραθώνιος.
Η NYT σημειώνει πως, αν και οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα έχουν αποδειχθεί… άστοχες, εντούτοις δείχνουν ότι η εκλογική μάχη θα είναι κριθεί στις λεπτομέρειες.
Μεγάλο εμφανίζεται και το ποσοστό των αναποφάσιστων, οι οποίοι αναμένεται εν πολλοίς να κρίνουν το αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης