Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Συμβούλιο της Ευρώπης θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουγγαρία για τη στάση της στο μεταναστευτικό

To Συμβούλιο της Ευρώπης θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουγγαρία για τη στάση της στο μεταναστευτικό
Σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει απελάσεις, ακόμα και φυλακίσεις μεταναστών
Η Ουγγαρία έχει επικριθεί πολλάκις για τη στάση της στην προσφυγική κρίση, αλλά πλέον θα της γίνουν συστάσεις και σε επίσημο επίπεδο.
Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Victor Orban σχετικά με το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζει η χώρα του για να σταματήσει την εισροή μεταναστών.
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι μετανάστες όχι μόνο θα απελαύνονται, αλλά θα φυλακίζονται κιόλας σε ορισμένες περιπτώσεις.
«Θα γράψω σήμερα στον πρωθυπουργό (της Ουγγαρίας) για να του ζητήσω το τελικό κείμενο των νόμων που εγκρίθηκαν» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου, εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία του για «τις μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στη Βουδαπέστη να κηρύττει τη χώρα σε "κατάσταση κρίσης" λόγω της μαζικής μετανάστευσης».
Υποστήριξε, λοιπόν, ότι θα ζητήσει «διαβεβαιώσεις ότι, αν κηρυχθεί κατάσταση κρίσης, η Ουγγαρία θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Με βάση το άρθρο 15 της Σύμβασης αυτής, μια χώρα μπορεί να παραβλέψει ορισμένα από τα δικαιώματα που διασφαλίζονται από τη Σύμβαση αλλά θα πρέπει να ενημερώσει για αυτό τον γενικό γραμματέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης