Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC: Ο λιτός βίος και οι αντιφάσεις λόγων και πράξεων του Αλέξη Τσίπρα

ABC: Ο λιτός βίος και οι αντιφάσεις λόγων και πράξεων του Αλέξη Τσίπρα
Ενάντια στις αρχές του κόμματός του, έκανε διακοπές σε μια πολυτελή βίλα, ενώ τα παιδιά του πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία
Στις αντιφάσεις μεταξύ λόγων και πράξεων του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και μεταξύ αυτών υποσχέθηκε και τελικά έκανε αναφέρεται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας ABC.
Ξεκινώντας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, η εφημερίδα σημειώνει: Ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τόνιζε ότι δεν θα σχημάτιζε κυβέρνηση με κόμματα της δεξιάς, όταν στις 26 ανακοίνωσε τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με ένα εθνικιστικό κόμμα της δεξιάς.
Επίσης είχε υποσχεθεί λιτό βίο όταν θα κυβερνούσε, όπως και ότι θα αντιμετώπιζε τη φοροδιαφυγή και ότι οι πλούσιοι και όχι ο λαός θα ήταν εκείνοι που θα πλήρωναν περισσότερους φόρους αντί για περικοπές μισθών και συντάξεων.
Ωστόσο, τους επτά μήνες που ήταν στην κυβέρνηση, όλη η προσοχή των ελληνικών μέσων ενημέρωσης επικεντρώνεται στην κυβέρνηση και την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού.
Έτσι, έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του δραματικού καλοκαιριού, όπου πέραν του κύματος ζέστης οι Έλληνες ήρθαν αντιμέτωποι με κλειστές τράπεζες, τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος και την ολοκλήρωση των βασανιστικών διαπραγματεύσεων, ο πρώην πρωθυπουργός φαινόταν να εργάζεται όλες τις ημέρες.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια περισσοτέρου του ενός μηνός, η οικογένειά του (η σύντροφός του Μπέτυ και τα παιδιά του) είχαν εγκατασταθεί σε μια πολυτελή παραθεριστική κατοικία δίπλα στη θάλασσα, ενοικιασμένη και πληρωμένη από έναν πλούσιο επιχειρηματία.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν μαζί τους καθημερινά και υπήρχαν φορές που ένα ελικόπτερο του Ναυτικού τον μετέφερε σε λίγα λεπτά μέχρι το προεδρικό γραφείο, αποφεύγοντας τη μακρά διαδρομή με το αυτοκίνητο.
Λίγες ημέρες πριν από την παραίτηση της κυβέρνησής του και κατόπιν δικής του εντολής, οι συναρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν την πρόσληψη της συντρόφου του ως καθηγήτριας Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, σε μια στιγμή που αυτοί οι διορισμοί έχουν παγώσει.
Πρόκειται, όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα, για μια πράξη που προέρχεται από έναν πολιτικό που αποκήρυσσε από το ελληνικό κοινοβούλιο τα ρουσφέτια και την πελατειακή ευνοιοκρατία των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μάλιστα, τώρα, τα κυριακάτικα φύλλα δημοσίευσαν φωτογραφίες της Μπέτυς στην αυλή ενός από τα πιο ελιτίστικα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου ο μεγαλύτερος γιος τους, 5 ετών, ξεκινά το σχολείο συναναστρεφόμενος με παιδιά εφοπλιστών και άλλων πλούσιων οικογενειών της χώρας.
Ο μικρός τους γιος, επίσης πηγαίνει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, σημειώνει η εφημερίδα και συμπληρώνει ότι το συνολικό τίμημα για τη σχολική χρονιά και των δύο παιδιών έφθασε τις 16.000 ευρώ, ένα ποσό πολύ σημαντικό που ισοδυναμεί με ένα μέσο μισθό αυτή τη στιγμή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα εκείνο που περισσότερο από άλλα επιμένει στη δημόσια παιδεία για όλους τους Έλληνες, την ίδια που ακολούθησε και ο ίδιος ο Τσίπρας, ο οποίος σπούδασε σε ένα σχολείο της γειτονιάς του και μετέπειτα στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, επίσης δωρεάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης