Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προκλητική παρέμβαση Schaeuble: Οι Έλληνες θα αποφασίσουν για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ

Νέα προκλητική παρέμβαση Schaeuble: Οι Έλληνες θα αποφασίσουν για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ
O κ. Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε το προφανές και την αυξανόμενη δυσφορία των ελλήνων πολιτών, εξαιτίας του βάρους της προσαρμογής, υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορούσε να τηρήσει, σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών
Αναγκαία χαρακτήρισε την απόφαση των Ελλήνων σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, καλώντας τους να αποφασίσουν αν θα κάνουν προσαρμογή εκτός της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και ερωτηθείς τι είναι αυτό που τελικά διακυβεύεται στην Ελλάδα, ο Wolfgang Schaeuble σημειώνει ότι «για να γίνει αυτό κατανοητό, πρέπει κάποιος να κοιτάξει τις βαθύτερες συνδέσεις».
«Κάθε χώρα πρέπει να αποδεικνύει ότι μπορεί να ακολουθήσει την διαδικασία προσαρμογής που είναι απαραίτητη προκειμένου να επιβιώσουν σε μια παγκοσμιοποιημένη οικοινομία», επισημαίνει και προσθέτει ότι μια άρνηση δεν βοηθά πουθενά.
Αυτή η διαδικασία προσαρμογής είναι όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και αναπόφευκτη, υπογραμμίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι σε μια νομισματική ένωση τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.
«Το αν προτιμάς να κάνεις αυτή τη διαδικασία προσαρμογής ως μέλος της νομισματικής ένωσης όπου το εργαλείο της εξωτερικής υποτίμησης δεν είναι διαθέσιμο, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αποφασίσει η ελληνική κοινωνία», αναφέρει και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν στη σωστή κατεύθυνση», ενώ «ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε το προφανές και την αυξανόμενη δυσφορία των ελλήνων πολιτών, εξαιτίας του βάρους της προσαρμογής», υποσχόμενος στους Έλληνες παραμονή στο ευρώ, χωρίς όμως πρόγραμμα και χωρίς προσαρμογή.
Αυτήν την υπόσχεση, σημειώνει ο Wolfgang Schaeuble, ο Τσίπρας φυσικά δεν μπορούσε να την τηρήσει.
Παράλληλα, τόνισε ότι χωρίς την εμπιστοσύνη ότι οι συμφωνίες θα τηρούνται και θα εφαρμόζονται, δεν θα υπάρξει πρόοδος στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης