Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση για τον δείκτη Shanghai στην Κίνα – Ανησυχίες ότι βαθαίνει η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

Νέα πτώση για τον δείκτη Shanghai στην Κίνα – Ανησυχίες ότι βαθαίνει η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας
Ο δείκτης Shanghai ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 2,67%, στις 3.114,87 μονάδες, όταν ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει να υποχωρεί έως και 4,7%
Τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και τρεις εβδομάδες σημείωσαν οι μετοχές στο κινεζικό χρηματιστήριο, καθώς οι ανακοινώσεις στοιχείων κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι βαθαίνει η επιβράδυνσης της οικονομίας της χώρας και με τους επενδυτές να αποτιμούν το επίπεδο κρατικής υποστήριξης στις μετοχές.
Ο δείκτης Shanghai ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 2,67%, στις 3.114,87 μονάδες, όταν ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει να υποχωρεί έως και 4,7%.
Ο δείκτης Hang Seng περί τις 10:40 π.μ. διαπραγματεύεται στο +0,47%, στις 21.610 μονάδες.

shanghai.jpg

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, ενώ οι επενδύσεις τους πρώτους οκτώ μήνες αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό από το 2000.
Ο δείκτης Shanghai έχει υποχωρήσει 40% από το υψηλό του Ιουνίου, χάνοντας περί τα 5 τρισ. δολάρια σε αξία καθώς οι επενδυτές τράπηκαν σε φυγή από το κινεζικό χρηματιστήριο εν μέσω ανησυχιών ότι οι αποτιμήσεις δεν είναι δικαιολογημένες, δεδομένων των απαισιόδοξων προοπτικών ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση της Κίνας έχει δαπανήσει 1,5 τρισ. γουάν (246 δισ. δολ.) σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη χρηματιστηριακή αγορά της χώρας.
«Οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι νευρικοί και προσπαθούν να αποφύγουν να πιαστούν σε έναν νέο κύκλο διόρθωσης», σημειώνει ο Gerry Alfonso του Shenwan Hongyuan Group στη Σαγκάη, προσθέτοντας ότι τα κυβερνητικά κεφάλαια φαίνεται να μένουν εκτός των μετοχών σε μια προσπάθεια να αποθαρρυνθούν οι επενδυτές από το να προβάλλουν ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων στην αγορά.
Σημειώνεται ότι η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της να καταστήσει τις κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις περισσότερο αποδοτικές.
Η Κίνα θα αναζητήσει να κατευθύνει περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις στις κρατικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να αναμορφώσει τις εταιρείες που κυριαρχούν σε μια οικονομία 10 τρισ. δολαρίων.
Το σχέδιο στοχεύει να μεταρρυθμίσει εταιρείες – ζόμπι, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει μια μείξη κρατικών και ιδιωτικών κεφαλαίων, όπως επισημάνθηκε από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης