Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές – Η FED στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές – Η FED στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, FED και την απόφασή της σχετικά με την αύξηση ή μη των επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι η αρμόδια επιτροπή της τράπεζας θα συνεδριάσει την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια.
Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters, εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση των επιτοκίων το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο, καθώς δεν έχουν αυξηθεί από το 2006, διατηρούμενα κοντά στο μηδέν.
Ωστόσο, η μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές τελευταία και οι ανανεωμένες ανησυχίες για την Κίνα έχουν κάνει πολλούς αναλυτές να αμφιβάλλουν ότι η FΕD θα αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων αυτό τον μήνα.
Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να μαίνεται, με τους υπουργούς Εσωτερικών της Ε.Ε. να συναντώνται στις Βρυξέλλες προκειμένου να εγκρίνουν ένα πακέτο έκτακτων μέτρων σχετικά με το προσφυγικό, συμπεριλαμβανομένης της μετεγκατάστασης 120.000 ατόμων που αιτούνται άσυλο.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,93%, στις 10.218,50 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,2%, στις 6.191,30 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,96%, στις 4.593 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται υψηλότερα κατά 0,94%, στις 9.829,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,39%, στις 21.848 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, καταγράφει κέρδη 0,38%, στις 357,07 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης