Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο λόγω του χαμηλού κόστους εξυπηρέτησής του

Regling (ESM): Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο λόγω του χαμηλού κόστους εξυπηρέτησής του
Ο τρόπος για να δει κανείς τους αριθμούς δεν είναι υψηλό χρέος προς ΑΕΠ, σημείωσε ο επικεφαλής του ESM, αλλά τι πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για κάθε έτος και αυτά τα ποσά είναι διαχειρίσιμα
Βιώσιμο χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, λόγω του χαμηλού κόστους εξυπηρέτησής του.
Ο Klaus Regling ανέφερε ότι διαφωνεί με τις αναφορές που θέλουν το ελληνικό χρέος να είναι μη βιώσιμο, σημειώνοντας ότι «ο τρόπος για να δει κανείς τους αριθμούς δεν είναι υψηλό χρέος προς ΑΕΠ. Θα έπρεπε να κοιτούν την εξυπηρέτηση του χρέους και τι πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για κάθε έτος και αυτά τα ποσά είναι διαχειρίσιμα».
Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμο για την Ευρώπη να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση κι η εφαρμογή μιας ένωσης των κεφαλαιαγορών.
Αυτό, ανέφερε, δεν σημαίνει ότι μια περιορισμένη δημοσιονομική ικανότητα δεν θα ήταν χρήσιμη.
«Θα μπορούσε να σχεδιαστεί με έναν τρόπο που δεν οδηγεί σε μόνιμες μεταβιβάσεις ή αναδοχή χρέους», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν τρόποι να το κάνεις αυτό χωρίς την ανάγκη αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης