Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Το show του P. Krugman – Επικίνδυνες οι συμβουλές του οικονομολόγου για την κυβέρνηση Τσίπρα

Handelsblatt: Το show του P. Krugman – Επικίνδυνες οι συμβουλές του οικονομολόγου για την κυβέρνηση Τσίπρα
«Η λανθασμένη συμβουλή είναι ακριβή», σημειώνει με νόημα η γερμανική εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι το show του Paul Krugman παραλίγο να αποδειχθεί καταστροφικό για τον Αλέξη Τσίπρα διατυπώνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ειδικότερα, η εφημερίδα φιλοξενεί αφιέρωμα στον διάσημο οικονομολόγο, τον οποίο μάλιστα αποκαλεί «ισχυρότερο οικονομολόγο του κόσμου», που αποτέλεσε συμβουλάτορα, κακό κατά την εφημερίδα, της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα.
Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά στις θέσεις του οικονομολόγου, αλλά και στα λάθη του, επικεντρώνεται στην στάση που κράτησε γύρω από το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά και το ελληνικό δημοψήφισμα.
«Η λανθασμένη συμβουλή είναι ακριβή», τιτλοφορείται το κείμενο, στο οποίο η Handelsblatt επισημαίνει ότι «στην πρόσφατη διαμάχη γύρω από τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία προκάλεσε, κατά την άποψη πολλών ειδικών, σημαντική ζημιά με επικίνδυνες συμβουλές προς την κυβέρνηση Τσίπρα».
Ως προς το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, επισημαίνεται πως ο Krugman επιβράβευσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος συμβουλεύοντας τους Έλληνες να ψηφίσουν «όχι», ενώ παράλληλα επέρριψε στη γερμανική κυβέρνηση «ότι σχεδιάζει πραξικόπημα στην Αθήνα».
«Όταν ο Τσίπρας λίγο αργότερα αναγκάστηκε να αποδεχθεί ένα πακέτο διάσωσης που έχει αισθητά δυσμενέστερους όρους από τις προτάσεις των δανειστών που είχαν απορρίψει οι Έλληνες, ο Krugman πήρε αποστάσεις από τον σύντροφό του στην Αθήνα», παρατηρεί η Handelsblatt.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης