Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΒΒC: Πολιτική κρίση στη Β. Ιρλανδία - Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών Λόγω της δολοφονίας πρώην στελέχους του IRA

ΒΒC: Πολιτική κρίση στη Β. Ιρλανδία - Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών Λόγω της δολοφονίας πρώην στελέχους του IRA
Μέλος του Sinn Fein συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία από την αστυνομία
Ο Πρώτος Υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Peter Robinson παραιτήθηκε και το παράδειγμά του αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι υπουργοί από το Δημοκρατικό Κόμμα (DUP) εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στο Stormont αναφέρει το BBC.
Ο Robinson ζήτησε από την Arlene Foster να τον αντικαταστήσει, ενώ η κρίση ξέσπασε μετά τη δολοφονία ενός πρώην στελέχους του IRA του Kevin McGuigan Sr πριν από ένα μήνα στο Μπέλφαστ.
Το DUP ανέλαβε δράση ακολουθώντας τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι πίσω από τη δολοφονία μπορεί να ήταν μέλη του IRA.
Αλλά καθώς η έρευνα προχωρούσε συνελήφθη ένα βασικό μέλος του Sinn Fein στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.
Ο πρόεδρος του κόμματος στη Β. Ιρλανδία (το Sinn Fein δραστηριοποιείται και στην Ιρλανδία), ο  Bobby Storey ακόμα ανακρίνεται.
Ο Robinson προχώρησε, εξάλλου, στις ακόλουθες δηλώσεις.
« Η αποτυχία του SDPL και του Sinn Fein να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Stormont σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι στελέχη του IRA είναι πίσω από τη δολοφονία, αλλά και το γεγονός ότι οι δομές του IRA υπάρχουν ακόμα, συν τις συλλήψεις που έγιναν μας έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού.
Από τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι, οι Εθνικιστές και το Ενωτικό Κόμμα συνεχίσουν σαν να μη συνέβη τίποτα στη Συνέλευση, αποχωρώ από Πρώτος Υπουργός και θα παραιτηθούν επίσης κι άλλοι υπουργοί του DUP, εκτός από τη συνάδελφό μου Arlene Foster.
Ζήτησα από την Arlene να παραμείνει υπουργός Οικονομικών και να ασκεί και καθήκοντα Πρώτου Υπουργού για να διασφαλίσω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Εθνικιστές δεν θα μπορέσουν να πάρουν οικονομικές και άλλες αποφάσεις που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τη Β. Ιρλανδία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης