Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz για μεταναστευτικό: «Όχι» στην Ευρώπη των εγωιστών - Κανείς δεν κερδίζει αλληλεγγύη όταν προκαλεί

Schulz για μεταναστευτικό: «Όχι» στην Ευρώπη των εγωιστών - Κανείς δεν κερδίζει αλληλεγγύη όταν προκαλεί
Υπέρμαχος του σχεδίου Juncker, αιχμές για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας
Σκληρή κριτική στην «Ευρώπη των εγωιστών» άσκησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού.
Ο Schulz προειδοποίησε χώρες όπως η Ουγγαρία ότι δεν κερδίζουν αλληλεγγύη όταν προκαλούν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neuen Presse ο Martin Schulz έκανε ξεκάθαρα λόγο για την παροχή νόμιμων οδών μετανάστευσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αν ανοίξουμε νόμιμες οδούς στην ΕΕ, κατευθύνουμε τη μετανάστευση την οποία η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα μπορεί να έρχεται ο καθένας στην ΕΕ.
«Όμως θα δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουν βάσει ξεκάθαρων κριτηρίων».
Παράλληλα, ο Schulz χαιρέτισε την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker για την αναγκαστική ανακατανομή στις χώρες της ΕΕ 160.000 προσφύγων.
Παρά τις αντιδράσεις πολλών κρατών, ο Schulz εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι χώρες της ΕΕ θα βρουν μια κοινή θέση για το ζήτημα.
«Για την ανακατανομή των προσφύγων θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός μιας χώρας, η οικονομική της ισχύ και ο αριθμός των προσφύγων που έχει ήδη δεχθεί», εξήγησε.
Αυτή είναι μια καλή και αντικειμενική μέθοδος, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η μεταναστευτική κρίση αποδεικνύει τι σημαίνει «πολύ λίγη Ευρώπη», σύμφωνα με τον Schulz.
Πάντως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτίμησε ότι η άποψη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Viktor Orbán, σύμφωνα με τον οποίο η μεταναστευτική κρίση είναι «γερμανικό πρόβλημα», είναι μεμονωμένη μεταξύ των ηγετών της ΕΕ.
«Είναι αλήθεια ότι η Ουγγαρία χρειάζεται ευρωπαϊκή βοήθεια, διότι ως ενδιάμεση χώρα στον βαλκανικό δρόμο πρέπει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες προκλήσεις», είπε ο Schulz.
Όμως τόνισε ότι δεν κερδίζει κανείς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όταν προκαλεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης