Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Γερμανία κινητοποιεί και τα άλλα κράτη για το μεταναστευτικό – Θα υποδεχτεί μισό εκατομμύριο πρόσφυγες

Business Insider: Η Γερμανία κινητοποιεί και τα άλλα κράτη για το μεταναστευτικό – Θα υποδεχτεί μισό εκατομμύριο πρόσφυγες
Merkel: Το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου δεν μπορεί να ισχύει μόνο στα χαρτιά, πρέπει να εφαρμοστεί και στην πράξη - Gabriel: Παίρνουμε το μεγαλύτερο μερίδιο γιατί είμαστε οικονομικά ισχυροί
Η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω μίας μεγάλης μεταναστευτικής κρίσης, αλλά η Γερμανία καλωσορίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες γράφει το Business Insider αναδεικνύοντας τον κυρίαρχο ρόλο της και σε αυτό το θέμα.
Οι Γερμανοί αξιωματούχοι υποσχέθηκαν ότι το κράτος τους θα φιλοξενεί κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, προσθέτει το Business Insider επικαλούμενο δημοσίευμα του Guardian.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να χειριστούμε έναν τέτοιο αριθμό και ίσως και μεγαλύτερο για κάποια χρόνια» υποστήριξε στην τηλεόραση του ZDF o Γερμανός αντί Καγκελάριος Sigmar Gabriel.
Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι θα διαθέσει 6,6 δισ. ευρώ για τους 800.000 ανθρώπους που αναμένεται να περάσουν τα σύνορά της μέχρι το τέλος του έτους αναφέρει το Associated Press.
Την ίδια στιγμή το Reuters ανέφερε ότι μόνο το Σαββατοκύριακο 8.000 μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία.
Την περασμένη εβδομάδα οι φωτογραφίες του 3χρονου Aylan Kurdi άναψαν τη συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης.
Ο Aylan, ο αδερφός του και η μητέρα του είναι μέρος μίας στατιστικής που όλο και μεγαλώνει και έχει φτάσει τα 2.500 θύματα που πέθαναν προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ευρώπη.
Τη στιγμή που έβρισκαν το άψυχο κορμάκι του Kurdi, η Ουγγαρία έκλεινε τα σύνορα για να μην περάσουν οι πρόσφυγες στην κεντρική Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα ξεσπούσαν ταραχές ανάμεσα στην αστυνομία και τους μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τα Σκόπια.
«Αν η Ευρώπη δεν κάνει κάτι ως σύνολο, αυτή η κατάσταση θα γίνει ανησυχητική για την Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε ο Matthieu Tardis, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης στο Παρίσι.
Η Ουγγαρία προχώρησε τελικά σε άρση των περιορισμών στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.
«Πρέπει να δώσουμε ένα δυνατό σινιάλο ανθρωπιάς για να δείξουμε ότι οι αξίες της Ευρώπης ισχύουν και σε δύσκολους καιρούς, ο χειρισμός της Ουγγαρίας είναι απαράδεκτος» ανέφερε η γενική γραμματέας του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Yasmin Fahimi.
Ο Gabriel υποστήριξε ότι και τα υπόλοιπα κράτη θα πρέπει να αναλάβουν το μερίδιό τους στο μεταναστευτικό, αλλά μέχρι στιγμής κανένα δεν έχει σηκώσει το βάρος της Γερμανίας, όσον αφορά τον αριθμό των αιτούντων ασύλου.
Η Μ. Βρετανία προθυμοποιήθηκε να πάρει 20.000 πρόσφυγες σε μία πενταετία, ενώ η Γαλλία 24.000 για τα επόμενα δύο χρόνια.
Κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής δέχτηκαν να φιλοξενήσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ το Κεμπέκ του Καναδά έκανε λόγο για 3.500 αυτή τη χρονιά.
«Το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου δεν μπορεί να ισχύει μόνο στα χαρτιά, πρέπει να εφαρμοστεί και στην πράξη» ανέφερε η Angela Merkel και πρόσθεσε.
«Το λέω αυτό διότι προβλέπει τα μίνιμουμ στάνταρντ για τη φιλοξενία και την υποδοχή προσφύγων» κατέληξε η Καγκελάριος.
Για να συμπληρώσει με νόημα ο Gabriel πικάροντας τα άλλα κράτη ότι «η Γερμανία θα πάρει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο αιτούντων ασύλου, διότι χωρίς αμφιβολία είμαστε μία ισχυρή οικονομικά χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης