Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η κυβέρνηση της Κίνας ξόδεψε 236 δισ. δολάρια για να στηρίξει τη χρηματιστηριακή αγορά

Bloomberg: Η κυβέρνηση της Κίνας ξόδεψε 236 δισ. δολάρια για να στηρίξει τη χρηματιστηριακή αγορά
Ο δείκτης της Σαγκάης έπεσε κατά 41% από τα υψηλά του Ιουνίου και συστάθηκε κρατική υπηρεσία με 400 δισ. δολάρια για να σταθεροποιηθεί η αγορά
Η κυβέρνηση της Κίνας έχει ξοδέψει 1,5 τρισ. γουάν (236 δισ. δολάρια) για να στηρίξει τη χρηματιστηριακή της αγορά μετά την πτώση που άρχισε πριν τρεις μήνες, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο έκθεση της Goldman Sachs.
Η «εθνική ομάδα» δαπάνησε μόνο τον Αύγουστο 600 δισ. γουάν, ποσό που ισοδυναμεί με το 9,2% των ελεύθερα διαπραγματευόμενων μετοχών, συμπεριλαμβανομένων και των στρατηγικών, σύμφωνα με μία έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Η επενδυτική ανησυχία για το τι θα συμβεί όταν η κυβέρνηση αρχίζει να μειώνει αυτές τις διακρατήσεις δεν είναι υπερβολή.
Ο δείκτης της Σαγκάης έπεσε κατά 41% από τα υψηλά του Ιουνίου διαγράφοντας αξία 5 τρισ. δολάρια από τα κύρια χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές τράπηκαν σε φυγή μπροστά στις ενδείξεις για περαιτέρω αποδυνάμωση της οικονομίας.
Για να σταματήσουν την πτώση οι αξιωματούχοι εξόπλισαν μία κρατική υπηρεσία με 400 δισ. δολάρια για να αγοράσει αποθεματικά να σταματήσει την πώληση από τους μετόχους και να ζητήσει από τις κρατικές εταιρίες να αγοράσουν μετοχές.
Σε συνδυασμό με την υποτίμηση του γουάν, αυτή η κατάσταση επηρέασε και τις παγκόσμιες αγορές.
Ο δείκτης είχε τη μεγαλύτερη υποχώρηση εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς η παρέμβαση σταμάτησε μετά την κερδοσκοπία στα κυβερνητικά κεφάλαια, μετά από μία στρατιωτική παρέλαση στα
Η China Securities Finance Corp., μία εταιρία επιφορτισμένη με τη στήριξη των τιμών των μετοχών, αν και θα παραμείνει στη χρηματιστηριακή αγορά και τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα προσθέσει διακρατήσεις, εκτός κι αν υπάρξει ασυνήθιστη αστάθεια και συστημικός κίνδυνος, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης