Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Merkel, η «αγία προστάτιδα» των Αράβων - Οι χειρισμοί της στο προσφυγικό έχουν βελτιώσει την εικόνα της

El Mundo: Merkel, η «αγία προστάτιδα» των Αράβων - Οι χειρισμοί της στο προσφυγικό έχουν βελτιώσει την εικόνα της
Οι χειρισμοί της στην προσφυγική κρίση άλλαξαν την εικόνα της ως αδίστακτης πολιτικού, σημειώνεται
Νέα ηρωίδα των Αράβων, αλλά και «αγία προστάτιδά» τους χαρακτηρίζει τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, η ισπανική εφημερίδα «El Mundo».
Ο χειρισμός της προσφυγικής κρίσης από τη γερμανίδα καγκελάριο έχει αλλάξει την εικόνα της ως αδίστακτης πολιτικού, καθιστώντας την «προστάτιδα» των χιλιάδων άπορων σύρων προσφύγων, που τρέπονται σε φυγή από τον πόλεμο που διαρκεί πάνω από τέσσερα χρόνια στη Συρία και καταφθάνουν στην Ευρώπη.
Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν περάσει αυτή την εβδομάδα τα σύνορα μεταξύ της Ουγγαρίας και της Αυστρίας, οδεύοντας στη Γερμανία, μετά τις δηλώσεις της Angela Merkel ότι είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα της.
Είτε προχωρώντας πεζή είτε με λεωφορεία, κρατούσαν αφίσες της γερμανίδας καγκελάριου, φωνάζοντας: «H Merkel είναι η μητέρα μας», είναι η ευεργέτιδά τους.
Η αφοσίωση προς τη Merkel ξεπερνά τον Αραβικό Κόσμο.
Στο Ιράκ, την περασμένη Πέμπτη, διαδηλωτές κρατούσαν το πορτρέτο της στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης ενώ διαμαρτύρονταν για τη διαφθορά της κυβέρνησης και της διακοπές του ηλεκτρικού που υφίστανται συνεχώς.
Είναι εβδομάδες που προχωρούν σε συγκεντρώσεις, όμως τώρα υπάρχουν πορτρέτα της γερμανίδας καγκελάριου, που γράφουν: «Οι Ιρακινοί την ευχαριστούμε. Ο Θεός να την ευλογεί».
Οι Ιρακινοί αποτελούν επίσης μέρος των προσφύγων που διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα με το όνειρο να εγκατασταθούν στην Ευρώπη, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις βιαιότητες του Ισλαμικού Κράτους και την αδυναμία των τοπικών αρχών, που δεν εγγυώνται τα βασικά δικαιώματά τους.
Μπροστά στη συμπεριφορά των ηγετών τους, η Merkel αποτελεί τώρα την ευεργέτιδά τους.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης