Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Πέντε εκλογές σε έξι χρόνια είναι πολλές ακόμη και για τους Έλληνες…

Handelsblatt: Πέντε εκλογές σε έξι χρόνια είναι πολλές ακόμη και για τους Έλληνες…
Εάν από αυτές τις εκλογές δεν προκύψει κυβέρνηση, ικανή για δράση και με διάθεση για μεταρρυθμίσεις, τότε το Grexit θα επανέλθει γρήγορα στην ημερήσια διάταξη», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα 
Την εκτίμηση ότι «πέντε εκλογές σε έξι χρόνια είναι πολλές ακόμη και για τους Έλληνες, που θεωρούνται οι εφευρέτες της δημοκρατίας» διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο συντάκτης του κειμένου, ανταποκριτής της εφημερίδας στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι κανείς στη χώρα δεν επιθυμεί τις εκλογές, με εξαίρεση φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα, πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί τις εκλογές, καθώς επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να κάνει ένα ξεκαθάρισμα στην παράταξή του, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Στη συνέχεια αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το μόνο κόμμα που βρίσκεται σε διαδικασία αποσύνθεσης»
Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, τονίζει πως «δείχνουν μια τρομερή διάσπαση του πολιτικού τοπίου της Ελλάδας, που εάν επιβεβαιωθούν, τότε θα βρίσκονται εννιά κόμματα στο κοινοβούλιο».
Μάλιστα, επτά από αυτά συγκεντρώνουν ποσοστά μόλις της τάξης του 3-6%» αναφέρει η Handelsblatt, η οποία προειδοποιεί πως «η Ελλάδα κινδυνεύει να μην μπορεί να κυβερνηθεί».
Η καλύτερη λύση, σύμφωνα με το εν λόγο δημοσίευμα, θα ήταν ένας μεγάλος συνασπισμός.
«Εάν από αυτές τις εκλογές δεν προκύψει κυβέρνηση, ικανή για δράση και με διάθεση για μεταρρυθμίσεις, τότε το Grexit θα επανέλθει γρήγορα στην ημερήσια διάταξη», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης