Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Ακυρώνει σήμερα 84 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων εξαιτίας της απεργίας των πιλότων

Lufthansa: Ακυρώνει σήμερα 84 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων εξαιτίας της απεργίας των πιλότων
Οι ακυρώσεις αυτές αποτελούν σχεδόν το ήμισυ των περισσοτέρων των 170 πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα
Συνολικά 84 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa θα ακυρωθούν σήμερα, Τρίτη, εξαιτίας της απεργίας των πιλότων που έχει προκηρύξει το συνδικάτο Vereinigung Cockpit.
Οι ακυρώσεις αυτές αποτελούν σχεδόν το 50% των περισσοτέρων των 170 πτήσεων μεγάλων αποστάσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα από και προς τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Ντίσελντορφ.
Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 το βράδυ τοπική ώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου, ύστερα από την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας με την εταιρεία.
Η Lufthansa διαβεβαιώνει ότι περί τις 90 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων θα διεξαχθούν κανονικά, χάρη σε πιλότους εθελοντές που δεν θα συμμετέχουν στην προκηρυχθείσα απεργία.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της απεργίας και συνιστά στους πελάτες της να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη 14η απεργία που έχει προκηρύξει τους τελευταίους 18 μήνες το συνδικάτο Vereinigung Cockpit.
Το περασμένο έτος, οι απεργίες προκάλεσαν απώλειες εσόδων άνω των 20 εκατ. ευρώ στην αεροπορική εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης