Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η Βρετανία θα φιλοξενήσει 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία μέχρι το 2020

BBC: Η Βρετανία θα φιλοξενήσει 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία μέχρι το 2020
Η αρχική εισήγηση ήταν για 10.000, αλλά ο Cameron διπλασίασε τον αριθμό, καθώς στη Γερμανία έφτασαν 18.000 μόνο σε ένα Σαββατοκύριακο
To Ηνωμένο Βασίλειο θα δεχτεί 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία τα επόμενα πέντε χρόνια ανέφερε ο David Cameron στο Κοινοβούλιο σύμφωνα με το BBC.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ηθική ευθύνη της Βρετανίας προς αυτούς που ζουν σε καταυλισμούς στα σύνορα της Συρίας, προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τη σύγκρουση εκεί.
«Ευάλωτα παιδιά και ορφανά θα έχουν προτεραιότητα σε αυτό που θα είναι μία εθνική προσπάθεια» συνέχισε ο Cameron.
Οι Εργατικοί αντιτάχθηκαν σε οποιονδήποτε περιορισμό στον αριθμό των προσφύγων, ενώ η επικεφαλής των Πρασίνων Caroline Lucas είπε ότι η προσφορά του Cameron ήταν «αξιοθρήνητη».
Νωρίτερα, η Γαλλία είχε ανακοινώσει ότι θα φιλοξενήσει 24.000 πρόσφυγες τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ στη Γερμανία έφτασαν 18.000 σε ένα Σαββατοκύριακο.
O Cameron που διπλασίασε τον αριθμό των φιλοξενούμενων προσφύγων, καθώς η αρχική εισήγηση ήταν για 10.000, ανέφερε ότι πρόκειται για άτομα που δεν θα έπαιρναν άσυλο, αλλά βρίσκονται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο στις πατρίδες τους.
Θα μπορούν να μείνουν για πέντε χρόνια, θα έχουν το δικαίωμα στην εργασία και πρόσβαση στα δημόσια αγαθά και μετά την πενταετία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για να μείνουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Προς το παρόν 216 πρόσφυγες έχουν φιλοξενηθεί στη Βρετανία, όταν στη Γερμανία υποδέχτηκαν 10.000 σε μία μέρα.
Η οργάνωση Σώστε τα Παιδιά ζήτησε επειγόντως από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για να βοηθήσει 3.000 ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός πρέπει να συνεχίσει μία περήφανη παράδοση της Βρετανίας να  δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στα παιδιά που είναι μόνα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης