Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Απεργία αύριο στη Lufthansa – Νέο πλήγμα για τη γερμανική αεροπορική εταιρία

Bloomberg: Απεργία αύριο στη Lufthansa – Νέο πλήγμα για τη γερμανική αεροπορική εταιρία
Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ακόμα και σε ομαλές περιόδους
Οι πιλότοι της γερμανικής εταιρίας Lufthansa κατεβαίνουν σε απεργία την Τρίτη, σχεδόν έξι μήνες μετά τις κινητοποιήσεις για τις περικοπές δαπανών που είχαν σταματήσει μετά το ατύχημα της Germanwings αναφέρει το Bloomberg.
H Lufthansa ακύρωσε 84 πτήσεις της μεγάλων αποστάσεων, περίπου τις μισές από όσες ήταν προγραμματισμένες για την Τρίτη, μόλις ανακοινώθηκε η απεργία των πιλότων που θα αρχίσει στις 8:00 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.
Πρόκειται για τη δωδέκατη κινητοποίηση από τον Απρίλιο του 2014, ενώ η αμέσως προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου, τρεις μέρες πριν το θανατηφόρο ατύχημα της Germanwings.
Ο εκτελεστικός διευθυντής Carsten Spohr είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει περισσότερες απεργίες, από τη στιγμή που προσπαθεί να επιβάλλει ένα νέο πρόγραμμα χαμηλού κόστους με στόχο να γίνει η Lufthansa πιο ανταγωνιστική στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Οι απεργίες εξαφάνισαν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ λειτουργικά κέρδη αναγκάζοντας τον να αναθεωρήσει δύο φορές τους οικονομικούς στόχους της εταιρίας στην πρώτη του χρονιά στη δουλειά.
Η Lufthansa δίνει μάχη για να διατηρήσει τις δραστηριότητές της ακόμα και σε ομαλές περιόδους, που δεν υπάρχουν απεργίες, μετά από μία αύξηση του προσωπικού που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, γεγονός που έκοψε κατά 70% τα ρεπό τον περασμένο μήνα, εκτοξεύοντας παράλληλα και τις αποδοχές των υπαλλήλων στα 110 ευρώ ανά πτήση.
Προβλήματα υπάρχουν, όμως, και με τους εργάτες εδάφους καθώς το 20% έλειπε στη Φρανφούρτη κάποιες εβδομάδες του φετινού καλοκαιριού.
Η αυριανή απεργία στοχεύει στις διεθνείς πτήσεις που είναι το πιο προσοδοφόρο κομμάτι για την εταιρία με δρομολόγια από και προς τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φραντσίσκο, το Λος Άντζελες, το Δελχί, το Τορόντο, το Πεκίνο, τη Σεούλ και τη Σαγκάη να είναι ανάμεσα σε αυτά που θα ακυρωθούν.
Οι απεργίες περιλαμβάνουν τέτοια μακρινά δρομολόγια που είναι δύσκολο για την εταιρία να καλύψει τη ζημιά, ενώ και ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας με πολλά ταξίδια, κυρίως επαγγελματικά μετά το τέλος των διακοπών.
Τον Ιούλιο στη Lufthansa είχαν σκεφτεί να επεκτείνουν τα συνταξιοδοτικά όρια για να μην πάρουν άλλους πιλότους στο πλαίσιο των περικοπών δαπανών.
Η εταιρία πληρώνει 44.000 ευρώ τον χρόνο για νέους πιλότους και 102.000 ευρώ τον χρόνο για κυβερνήτες με δεκαετή εμπειρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης