Τελευταία Νέα
Διεθνή

Levrat (Ελβετία): Καμία οικονομική βοήθεια προς την Ουγγαρία όσο δε σέβεται τους πρόσφυγες

Levrat (Ελβετία): Καμία οικονομική βοήθεια προς την Ουγγαρία όσο δε σέβεται τους πρόσφυγες
Η Ελβετία καταβάλλει 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ σε περίπου 12 χώρες, όπως η Ουγγαρία, συμβάλλοντας στη διεύρυνση της ΕΕ
Την μη καταβολή της οικονομικής βοήθειας προς την Ουγγαρία που χορηγεί η Ελβετία στη χώρα ζήτησε ο πρόεδρος του ελβετικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) με την αιτιολογία ότι η «Βουδαπέστη δεν σέβεται και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφός της.
Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1 δις ευρώ ετησίως που παρέχει η Ελβετία στην Ουγγαρία και σε άλλες γειτονικές της χώρες, είναι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την ΕΕ και έχει χαρακτηριστεί από τις Βρυξέλλες ως «το δισεκατομμύριο της συνοχής».
«Θα πρέπει να παγώσει» η καταβολή του ποσού που λαμβάνει η Ουγγαρία, σημείωσε ο Cristian Levrat του PS σε δηλώσεις που έκανε στην SonntagsBlick τονίζοντας ότι «θα πρέπει η Ελβετία να ανοίξει τα σύνορα και να προωθήσει τις ικανότητες υποδοχής της Ελβετίας».
Όπως άλλωστε σημείωσε «η Ελβετία ήταν πάντα γενναιόδωρη σε τέτοιες καταστάσεις».
«Όσο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orbann δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ελβετία θα πρέπει να παρακρατεί τις δόσεις για την Ουγγαρία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Αντί αυτού του ποσού, επιπρόσθετοι οικονομικοί πόροι θα πρέπει να χορηγηθούν, σύμφωνα με τον ίδιο, σε οργανώσεις που προστατεύουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διασχίζουν την Ευρώπη.
Ο πρόεδρος του PS εισηγείται επίσης στις αρχές να απαγορεύσουν την είσοδο στην Ελβετία του Ούγγρου πρωθυπουργού ο οποίος έχει επικριθεί κυρίως για την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία ο οποίος έχει στόχο να ανακόψει τη ροή των μεταναστών.
Η Ελβετία καταβάλλει 1,3 δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα (περίπου 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ) σε περίπου 12 χώρες συμβάλλοντας στη διεύρυνση της ΕΕ.
Για τον Levrat «ένα μεγάλο μέρος αυτού του χάους στη διαδρομή (των προσφύγων μέσω) των Βαλκανίων οφείλεται στην Ουγγαρία».
Στο πλαίσιο εξάλλου της συνθήκης του Δουβλίνου, η Ελβετία δεν θα πρέπει πλέον να συνεχίσει να στέλνει τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο στη Βουδαπέστη, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης