Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσουνάμι απωλειών στις ασιατικές αγορές

tags :
Τσουνάμι απωλειών στις ασιατικές αγορές
Δραματικές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές αγορές μετά τον πανικό που παρατηρήθηκε στη Wall Street και οδήγησε στο χειρότερο «ξεπούλημα» που έχουν δει οι ΗΠΑ από την κρίση του 2008 μετά την κατάρρευση της Lehman Brother.
Οι επενδυτές και στην Ασία φάνηκαν σχεδόν «απελπισμένοι» να κατοχυρώσουν θέσεις ώστε να εξασφαλίσουν ρευστότητα εν μέσω ανησυχιών για μετάδοση της κρίσης χρέους και σε μεγάλες οικονομικές δυνάμεις της ζώνης του ευρώ.
Κάτι που περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα ήταν η απόφαση μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε της Ιαπωνίας και της Ελβετίας να αποδυναμώσουν τα νομίσματά τους, τα οποία θεωρούνται τα πιο «ασφαλή καταφύγια».
Ο ασιατικός δείκτης FTSE CNBC Asia 100 κατέγραψε απώλειες 3,3%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το σεισμό της 11ης Μαρτίου που προκάλεσε που προκάλεσε ζημίες δισεκατομμυρίων στην Τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη.
Συγκεκριμένα έκλεισε στις 9.312,52 μονάδες με πτώση 3,6%, αφού αναζήτησε στήριξη στις 9.300 μονάδες του κλεισίματος της 11ης Μαρτίου, καθώς ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί και σε χαμηλότερα επίπεδα.
Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 5,9%, ενώ εξίσου σημαντικές ήταν και οι απώλειες εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου και των ασφαλειών, όπως η Nomura Holdings (-5,2%), η Daiwa Securities (-3,3%) και η Mizuho Financial (-5,5%).
Σημαντικές απώλειες 3,89% κατέγραψε και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, με συνέπεια η πτώση της εβδομάδας να αγγίζει το 7,7%.
Πτώση 1,57% σημείωσε και ο κινεζικός χρηματιστηριακός δείκτης, ενώ δραματικές ήταν οι απώλειες του Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος υποχώρησε κατά 4,75% στις 20.829,4 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα δεκάμηνου.
Μεγάλες απώλειες και στη Σαγκάη με τον Shanghai Composite να σημειώνει πτώση 1,53% και τον ευρύτερο CSI 300 να υποχωρεί σε ποσοστό 1,63%.
O Topix τερμάτισε στις 800,96 μονάδες με πτώση 3,1%, ενώ από την πτώση δεν ξέφυγε ούτε ο Straits Times στη Σιγκαπούρη που υποχώρησε κατά 3,78% στις 2.989,70 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης