Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μέτρα για το μεταναστευτικό θα ψηφίσει η ουγγρική Βουλή στις 15/9 – Απελάσεις και φυλακίσεις για τους πρόσφυγες

Reuters: Μέτρα για το μεταναστευτικό θα ψηφίσει η ουγγρική Βουλή  στις 15/9 – Απελάσεις και φυλακίσεις για τους πρόσφυγες
Ακόμα και με τα πόδια θέλουν να πάνε από την Ουγγαρία στην Αυστρία καμιά 500αριά μετανάστες – Σκέψεις για φύλαξη των συνόρων από τον στρατό
Εκατοντάδες μετανάστες έφυγαν από ένα συνοριακό καμπ και αρκετοί άλλοι κινήθηκαν με τα πόδια από τη Βουδαπέστη, με συνέπεια η αστυνομία να τους κυνηγήσει να διακόψει την κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο, καθώς πάνω από 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί εκεί σε ένα κέντρο υποδοχής.
Όπως γίνεται αντιληπτό από το ρεπορτάζ του Reuters η κατάσταση στην Ουγγαρία παραμένει ανεξέλεγκτη.
Ακόμα 2.300 μετανάστες που βρίσκονται μέσα απειλούν να φύγουν, ενώ δεκάδες υπάρχουν και σε ένα άλλο κέντρο στα δυτικά της Βουδαπέστης στην πόλη Bicske.
Ένας μετανάστης από το Πακιστάν βρήκε, εξάλλου, τραγικό θάνατο, όταν έπεσε στις γραμμές του τραίνου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας.
Οι ουγγρικές αρχές προσπαθούν να τους καταγράψουν όπως ορίζουν οι διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά χιλιάδες εξ αυτών αρνούνται και ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη δυτική Ευρώπη, μακριά από τον πόλεμο και τη φτώχεια της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.
Στο Bicske 500 μετανάστες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις εντολές της αστυνομίας και να αποβιβαστούν από ένα τραίνο για να εγκατασταθούν σε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών.
«Όχι καμπ, όχι Ουγγαρία, τραίνο ελευθερίας» έγραψε ένας μετανάστης με αφρό ξυρίσματος σε ένα βαγόνι.
Οι συνθήκες υγιεινής επιδεινώνονται ραγδαία και εξαιτίας της ζέστης στα τέλη του καλοκαιριού, ενώ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban έδωσε όρκο ότι θα πάρει τον έλεγχο της κατάστασης, λέγοντας ότι θα σφραγίσει τα σύνορα, καθώς οι μεταναστευτικές ροές έφτασαν τα 140.000 άτομα.
Η Ουγγαρία είναι στο επίκεντρο της κρίσης και η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κάνει πιο αυστηρή τη νομοθεσία για τη μετανάστευση από τις 15/9, απαγορεύοντας την είσοδο σε όσους δεν κατέχουν τα νόμιμα έγγραφα και δημιουργώντας ζώνες στα σύνορα για τους υπόλοιπους μέχρι να προωθηθούν οι αιτήσεις τους για τη χορήγηση ασύλου.
Όσοι μετανάστες αρνούνται να συμμορφωθούν θα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της απέλασης, ακόμα και της φυλάκισης σε περίπτωση που δεν έχουν έγγραφα ή, προκαλέσουν ζημιές στον φράχτη στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.
«Η αστυνομία μας ζήτησε να δώσουμε δακτυλικά αποτυπώματα, αλλιώς θα πάμε φυλακή και δώσαμε αποτυπώματα» λέει ένας 60χρονος Ιρακινός μετανάστης που έχασε και τα δύο του πόδια στον πόλεμο και προσπαθεί να βρει την κόρη του στο Βέλγιο.
Πάνω από 1.000 μετανάστες έχουν κατασκηνώσει στο σιδηροδρομικό σταθμό Keleti της Βουδαπέστης από τη στιγμή που η Ουγγαρία τους απέκλεισε την πρόσβαση στα τραίνα και 400-500 εξ αυτών κινούνται προς την πρωτεύουσα λέγοντας ότι θα πάνε με τα πόδια στην Αυστρία.
«Τώρα μιλάμε για εκατοντάδες και χιλιάδες, αλλά τον επόμενο χρόνο θα μιλάμε για εκατομμύρια και ξαφνικά θα είμαστε μειοψηφία στην ήπειρό μας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orban, που στις 15 Σεπτεμβρίου θέλει να περάσει νέα μέτρα για το μεταναστευτικό από τη Βουλή.
Δυνητικά θα περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή του στρατού για τη φύλαξη των συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης