Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Καθοριστική η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος για την Ε.Ε.

Guterres (ΟΗΕ): Καθοριστική η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος για την Ε.Ε.
Ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί το πρόβλημα, είναι η Ε.Ε. να εφαρμόσει μια κοινή στρατηγική, που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη
«Καθοριστική στιγμή» για την Ε.Ε. χαρακτηρίζει την απάντηση του ευρωπαϊκού μπλοκ στο προσφυγικό πρόβλημα ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Antonio Guterres, προειδοποιώντας ότι από μια διχασμένη Ε.Ε. θα ωφεληθούν οι διακινητές προσφύγων.
Η Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσει περισσότερους μετανάστες να εισέλθουν νόμιμα και να παρέχει περί τις 200.000 θέσεις μετεγκατάστασης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως και να υποστηρίξει τις χώρες που είναι υπό πίεση, όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ιταλία, δήλωσε ο A. Guterres.
«Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έχει άλλη επιλογή από το να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της γύρω από αυτή την κρίση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί το πρόβλημα είναι η Ένωση και όλα τα κράτη – μέλη να εφαρμόσουν μια κοινή στρατηγική, που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα, τηνμ αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη».
«Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι η ευθύνη λίγων μόνο κρατών μελών της Ε.Ε.» επισήμανε ο Guterres, ο οποίος σημείωσε ότι η εικόνα του 3χρονου αγοριού από τη Συρία, το άψυχο σώμα του οποίου ξεβράστηκε σε ακτή της Τουρκίας, «συγκίνησε τις καρδιές όλου του κόσμου».
«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια στιγμή αλήθειας, είναι η στιγμή για να επαναβεβαιωθούν οι αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε», κατέληξε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης